Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

Світова служба служіння

Метою проекту цієї служби є залучення до міжнародної співпраці; здійснення проектів, що стосуються покращення життєвого рівня та задоволення основних потреб; розвитку міжнародного порозуміння шляхом професійної, технічної та матеріальної допомоги. Проект світової служби служіння об’єднує зусилля Клубів з різних країн і використовується для забезпечення міжнародного фінансування, волонтерської допомоги або матеріальної допомоги. Обмін світовими громадськими сервісними проектами (World Community Service Projects Exchange 754-EN) складається з списку проектів, що потребують партнерів для співпраці як у клубах Ротарі, так і Ротаракт. Клуби Ротаракт теж можуть включати проекти, що потребують підтримки з боку Ротарі Клубів. Список проектів можна також знайти на веб сторінці.

Іншим джерелом є інформаційна мережа вкладів (Donations-in-kind Information Network—DIN), база даних, де розміщені товари та послуги, що є в наявності для використання у проектах Ротарі та Ротаракту.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ World Community Service Handbook: A Guide to Action (742-EN).

Молодіжні обміни

Молодіжні обміни здійснюються учнями віку середньої школи і залучають до навчання та подорожей за кордон до 1 року для покращення міжнародного порозуміння. Обмінні студенти, як правило віком від 15 до 19 років, проживають з приймаючими сім’ями і набувають досвіду спілкування, культури та освіти в іншій країні. Спонсоровані надсилаючим та приймаючим Ротарі Клубами або Дистриктом, кандидати на обмінних студентів вибираються згідно до процедур, запропонованих Радою Директорів РІ. Студенти, що побували по обміну за кордоном, є невичерпним джерелом для членів Ротаракт, їх ще називають “Алюмні Ротарі Фаундейшн”.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Youth Exchange Handbook (746-EN) або голову молодіжного обміну у вашому дистрикті.

Ресурси Ротарі фаундейшн

За допомогою гуманних, освітницьких та культурних обмінних програм, Ротарі Фаундейшн надає фінансову допомогу міжнародним сервісним проектам Клубів Ротарі та Ротаракт, що покращуватимуть світове розуміння та мир. Одними з вихідних пунктів у розгляді анкет для отримання фінансової допомоги, є залучення двох або більше країн і відповідність критеріям, визначених членами Дирекції РІ. Окрім того фінансування можливе для міжнародних стипендій.

Субсидії Карла п.Міллера для першопрохідців (Discovery Grant)

Діскавері Гранти субсидують наперед заплановані проекти Ротарі Клубів та Дистриктів, що мають велике міжнародне значення і включають в себе оплату подорожі, харчування, компенсацію витрат осіб, обраних спонсоруючим Клубом Ротарі або Дистриктом для подорожі з одної країни в іншу для подальшого планування. Грант більший ніж 3 000 американських доларів надаються групам Ротарійців або експертів, що супроводжуються щонайменше одним Ротарійцем, для подорожі у іншу країну на необмежений час.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Humanitarian Grants Programs (130-EN).

Гранти для волонтерів Ротарі

Грант для волонтерів Ротарі призначається для покриття коштів пов’язаних з мандрівкою, витратами протягом дня для Ротарійців, Алюмні Ротарі Фаундейшн, Ротарактівців, які служитимуть у ролі волонтерів щонайменше 4 тижні у Ротарійському або не-Ротарійському міжнародному сервісному проекті. Щоб прийняти участь у програмі, майбутні волонтери мають спершу зареєструватись у програмі волонтерів в РІ.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Humanitarian Grants Programs (130-EN).