Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

4. Структура Дистрикту та інше

Заходи Клубу на рівні Дистрикту надають можливість розробки спільних проектів між Клубами Ротаракт, тренувань нових членів Дирекції, стимулюють розповсюдження ідей Ротаракту на нових теренах. Ротарактівці, задіяні в таких заходах, ближче знайомляться з Ротарактом. В Дистриктах з одним Клубом Ротаракт діяльність Ротаракту зосереджується на розвитку та розширенні механізму Клубів Ротаракт та їх поширенні серед інших громад Дистрикту. Активність Ротаракту у Вашій громаді залежить від контактів з сусідніми Ротарактами.

Роль Губернатора Дистрикту, Голови Ротаракту Дистрикту та Представника Ротаракту в Дистрикті

Губернатор Дистрикту

Кожен з понад 500 Дистриктів Ротарі у всьому світі координуються Губернатором Дистрикту, вибраним Ротарійцем, котрий є представником РІ та представляє Раду Директорів РІ. Губернатор Дистрикту опікується організацією та розвитком Клубів Ротаракт та призначає Голову Ротаракту Дистрикту і Комітет підтримки Ротаракту Дистрикту (що складається з Ротарійців) для реалізації цієї мети. Робота Комітету спрямовується на організацію нових Клубів Ротаракт в Дистрикті, активізацію спілкування серед Клубів Ротаракт та планування тренувань членів Дирекцій Клубів Ротаракт в межах Дистрикту.

Голова Ротаракту Дистрикту

Голова Ротаракту Дистрикту є призначеним Губернатором Дистрикту Ротарійцем, який допомагає їй/йому в популяризації програми Ротаракт, сприяє створенню нових Клубів Ротаракт та координує програму Ротаракт в межах Дистрикту. Голова також керує необхідною для досягнення цієї мети діяльністю членів Комітету підтримки Ротаракту Дистрикту.

Голова Ротаракту Дистрикту може розвивати програму Ротаракт через популяризацію Ротаракту та заохочувальні кампанії. Голова має бути добре інформованим, доступним як для відповідних осіб Клубів Ротарі, так і для Клубів Ротаракт і має брати безпосередню участь у підготовці Представника Ротаракту в Дистрикті.

Представник Ротаракту в Дистрикті

Представник Ротаракту в Дистрикті є Ротарактівцем, який обирається Клубами Ротаракт Дистрикту шляхом таємного голосування.* В Дистриктах, де наявний лише один Клуб Ротаракт, Представник Ротаракту в Дистрикті є останнім Паст-Президентом Клубу або дійсним Президентом новоствореного Клубу.

Представник Ротаракту в Дистрикту служить зв’язковою ланкою між Клубами Ротаракт та Комітетом підтримки Ротаракту Дистрикту та РІ. Для успішного виконання цієї роботи Представник Ротаракту Дистрикту мусить розвивати контакти між Клубами. Цю мережу комунікації можна використати для передачі інформації як з Дистрикту, так і з РІ, наприклад: програми Ротарі та інформаційний матеріал для нових членів Дирекції Клубу; інформацію про Всесвітні тижні Ротаракту (тиждень, що включає 13 березня); копії щомісячних видань “The Rotarian”, газети “Rotary World” та “Rotaract News”.Зі свого боку, Представник Ротаракту в Дистрикті зобов’язаний надавати Дистрикту та Світовій штаб-квартирі РІ інформацію про найвизначніші та найцікавіші проекти Клубів, щоб таким чином заохочувати інші Клуби у всьому світі до активної діяльності. Клуби Ротаракт можуть допомагати Представнику Ротаракту в Дистрикті поглиблювати спілкування в Дистрикті шляхом постійного оновлення даних про зміни координатів членів Дирекцій.

Представник Ротаракту в Дистрикту призначає Комітет Ротаракту Дистрикту, до складу якого входять Ротарактівці.

Комітет Ротаракту Дистрикту

Представник Ротаракту в Дистрикті може призначати Комітет Ротаракту Дистрикту, що складається щонайменше з 5 членів Ротаракту з різних Клубів Дистрикту. Кількість призначених членів коливається в залежності від величини Дистрикту та планів Представника Ротаракту в Дистрикті. Комітет Ротаракту Дистрикту планує проекти та заходи Дистриктного характеру, консультує щодо ідей та заходів Клубів з поширення їхньої діяльності та співпрацює з Ротарійцями з Комітету підтримки Ротаракту Дистрикту в напрямі організації нових Клубів та навчальних сесій для членів Дирекцій Клубів.