Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

5. Ротаракт і Ротарі інтернешнл Програмна політика

Скеровуюча програма для проекту Ротаракту розроблена Дирекцією РІ (яке складається з 18 Паст-Губернаторів Дистриктів зі всього світу) і Президента РІ (який обирається щорічно Ротарі Клубами). Кожного року Президент РІ призначає Комітет Ротаракту РІ, роль якого – давати поради Дирекції РІ щодо змін у політиці програми. Ротарактівцям і Ротарійцям, які хочуть запропонувати зміни до програми Ротаракту слід звертатися через цей комітет і через керівництво їхнього регіону, щоб донести свої пропозиції до уваги Дирекції РІ.

Зміни в програмі Ротаракту, які могли б вплинути на Конституцію та інші законодавчі акти Ротарі Інтернешнл, конституцію Президента РІ та статутні документи Ротарі Клубів мають бути розглянуті і виконані Легіслативною Радою. Легіслативна Рада є законодавчим органом РІ. Програма Ротаракту не передбачає окремого законодавчого органу для розгляду поправок до Конституції. Якщо Клуб Ротаракт підтримує такі зміни, розгляд пропозицій повинен проводитися через спонсоруючий Ротарі Клуб. Спонсоруючий Ротарі Клуб не зобов’язаний представляти ці пропозиції на розгляд Легіслативної Ради від імені Клубу Ротаракт.

Керівництво

Секретаріат РІ і Ротаракт

Секретаріат РІ складається з Всесвітньої Штаб-квартири РІ в Еванстоні, Ілліноіс, США і дев’яти Сервісних Центрів в Аргентині, Австралії, Бразилії, Індії, Японії, Кореї, Філіппінах, Швейцарії. Штату Секретаріату РІ доручено забезпечення найефективнішого служіння для забезпечення діяльності Ротаракту у всьому світі. Адреса і номер/факс офісів Секретаріату РІ міститься на с. +++

Зв’язок

Налагоджений зв’язок між РІ, Клубами Ротаракт і спонсоруючими Ротарі Клубами є ключем до здоров’я і росту цієї важливої програми. Для покращення зв’язку Всесвітня Штаб-квартира РІ щорічно розсилає пошту програми, в якій подаються останні зміни в програмі, інформація про нові публікації і оголошення про спеціальні заходи, такі як Всесвітній тиждень Ротаракту і Зустріч Ротаракту перед Всесвітньою Конвенцією РІ. Клуби Ротаракт повинні прикладати максимум зусиль, щоб постійно інформувати РІ про свою діяльність.

Девіз Президента РІ

Кожного року новий Президент РІ представляє власний девіз, метою якого є об’єднати сервісні проекти Вашого Клубу Ротаракт і спонсоруючого Ротарі Клубу з Клубами Ротаракт і Ротарі всього світу. Через цю програму Президент запрошує Клуби Ротаракт долучитись до спільних зусиль для покращення взаєморозуміння і забезпечення миру у світі.

Комітет Ротаракту РІ

Кожного року Президент РІ призначає міжнародний комітет, який служить дорадчим органом Дирекції РІ у справах програми Ротаракту. Вже стало звичним включати в комітет Ротарактівців і Ротарійців зі всього світу. Ротарактівцям і Ротарійцям, які бажають внести до Дирекції РІ пропозиції щодо програми Ротаракт, слід передавати їх через Комітет Ротаракту РІ. Ротарактівці, які бажають працювати в цьому Комітеті мають бути рекомендовані Президенту-Елект РІ як гідні канди­датури для обговорення. Всі призначення в Комітеті робляться Президент-Елект.

Чартер Клубу Ротаракт та його реєстрація

Сектетаріат РІ діє як центральний адміністратор для Клубів Ротаракт. Кожному новому Клубу Ротаракт потрібно подати “Організаційний список Клубу Ротаракт ” до офісу Сервісного Центру РІ, що обслуговує територію місцезнаходження Клубу і організаційний внесок Клубу в еквіваленті 20 доларів США. Ця інформація є частиною комп’ютеризованого реєстру офіційно зареєстрованих Клубів Ротаракт, який зберігається у Всесвітній Штаб-квартирі РІ і сприяє міжнародному і міжрегіональному зв’язку між Клубами Ротаракт.

Кожного року Клуб Ротаракт має повідомляти про зміни своєї адреси до Всесвітньої Штаб-квартири РІ для перевірки точності реєстру.

РІ може припинити діяльність Клубу Ротаракт, якщо пошта, скерована до нього, повертається до Секретаріату і служба РІ не може зв’язатися з Президентом Клубу через Представника Ротаракту в Дистрикті, Голову Ротаракту Дистрикту, Секретаря спонсоруючого Ротарі Клубу або Губернатора Дистрикту. Ці особи мають 90 днів, щоб подати змінену інформацію про Клуб до РІ. Якщо цього не буде зроблено, діяльність Клубу Ротаракт буде припинено. Така політика вимагає від Клубів Ротакакт подавати ім’я і адресу Президентів Клубів або контактних осіб кожного року. Це дає змогу поновлювати інформацію про Клуби, яка міститься у Офіційному довіднику Ротаракту, і свідчить про те, що Клуб Ротаракт є активним і не може бути ліквідованим. Якщо впродовж Ротарійського року адреса Президента Клубу Ротаракт або контактної особи змінюється, він або вона має повідомити РІ, щоб пошта не поверталася до Секретаріату як недоставлена.

Якщо Клуб Ротаракт бажає поновитися після припинення його діяльності з боку РІ, він може зробити це в будь-який час, забезпечивши собі підтримку свого спонсоруючого Клубу. Якщо Клуб Ротаракт поновиться впродовж того року, коли він був офіційно ліквідований, то він не повинен платити реєстраційний внесок 20 доларів США. Якщо Клуб Ротаракт був недіючим більше, ніж рік, він мусить заплатити 20 доларів США реєстраційного внеску, щоб офіційно бути поновленим РІ.

Служби

Офіційний довідник Ротаракту

Кожного року Відділ Офіційного довідника Секретаріату висилає до всіх Клубів Ротаракт “Формуляр даних Ротаракту” (Rotaract Data Form) щоб перевірити контактну інформацію і діяльність кожного Клубу. Повернення форми до 1 квітня гарантує, що ваш Клуб буде внесений у Офіційний довідник Ротаракту. Це повідомлення слід посилати на адресу:

Official Directory

Rotary International

One Rotary Center

1560 Sherman Avenue

Evanston, IL 60201, USA

Fax: 847-328-8554

Шляхом подачі “Щорічного звіту Ротаракту” (Rotaract Annual Report form) Клуби можуть проявляти свій інтерес до участі у міжнародній програмі прийому Ротарійцями гостей в своєму домі (Home Hosting) і проектах партнерських Клубів.

“The Rotarian”, “Rotary World” і “Rotaract News”

Секретаріат РІ також видає друковані видання, щоб допомогти програмі Ротаракту. Головними виданнями РІ є “The Rotarian”, “Rotary World” і “Rotaract News”. “The Rotarian”, який виходить щомісяця, є офіційним виданням РІ і міжнародним виданням для бізнесменів та професіоналів. “Rotary World” – газета, яка виходить п’ять разів на рік і включає репортажі про нововведення Клубів і Дистриктні проекти громад всього світу. “Rotaract News” – інформаційний бюлетень, який видається спеціально для Ротарактівців двічі на рік. Для підтримки цього видання, Клуби Ротаракт заохочуються до регулярного надсилання до РІ фотографій і “Project Report Form” (с…), в яких детально описані їхні місцеві і міжнародні сервісні проекти. Зв’язок Вашого Клубу з Секретаріатом РІ є важливим для сприяння всесвітнього успіху Ротаракту.

Кожен зареєстрований Клуб Ротаракт має одержати примірник “Rotary World” і “Rotaract News”. Якщо Ваш Клуб не отримує цих видань, це означає, що ви неправильно зареєстровані, Вам необхідно негайно зв’язатися з Всесвітньою Штаб-квартирою РІ.