Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

Сільський корпус Ротарі

Програма сільського корпусу Ротарі заохочує Клуби Ротарі та Ротаракт до виявлення не Ротарійців, з мисленням, відкритим до громадської роботи, та лідерським потенціалом, що потребують організаційної або технічної допомоги для провадження місцевих громадських проектів. За спонсорської допомоги Ротарі, сільський корпус Ротарі організований і отримує допомогу від Ротарі, Ротаракту або Інтеракту для покрашення умов у своїй громаді. Метою програми є залучення існуючих джерел, самодостатніх проектів, розвиток місцевих лідерських ресурсів, максимальне використання місцевих можливостей та використання відповідно-ефективної технології.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Rotary Community Corps Handbook (770-EN).

Волонтери Ротарі

Програма Волонтерів Ротарі об’єднує Ротарійців та їх дружин/чоловіків, Ротарактівців, алюмні Фундації Ротарі, не Ротараійців з наявними волонтерськими здібностями в громаді та міжнародних сервісних проектах. Програма Волонтерів Ротарі розроблена з метою поширення інформації серед Ротарійців та Ротарактівців про волонтерські можливості поза межами їхньої громади або середовища, надання відповідних порад у сферах, що є малодоступними в межах громади в рамках сервісних проектів, збільшити та залучити якомога більше учасників до волонтерської роботи.

Ротарактівці, що зацікавлені волонтерством, дослідження сервісного проекту розпочинають з пошуку громади та оцінки можливостей Дистрикту. Ротарактівці, що неспроможні віднайти відповідні можливості але бажають займатися волонтерською роботою поза межами Дистрикту, мають звернутися до голови Дистриктного Комітету Професійної служби (Vocational Service) та заповнити реєстраційну форму РІ щодо своїх волонтерських можливостей.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Rotary Volunteers Handbook (263-EN).

Лідерські семінари Ротарійської молоді (ryla)

Організований Клубом Ротарі, Дистриктом або на рівні кількох Дистриктів, семінар RYLA фокусує увагу на тематиці та інтересах близьких студентам та молодим професіоналам. Учасники обмінюються ідеями, досліджують шляхи розвитку кар’єри, довідуються більше про Ротарі, набувають досвіду організації молодіжних та громадських сервісних проектів та обговорюють підходи розв’язання сімейних, соціальних та професійних проблем.

Зв’язок між Ротарактом та RYLA зосереджується на кількох рівнях. В деяких випадках, Ротарактівці обираються Клубами Ротарі для участі в семінарах RYLA. Клуби Ротаракт можуть працювати з Клубом Ротарі або Комітетом Дистрикту RYLA щодо організації семінару. RYLA надає також можливість Клубам Ротаракт набрати якісних кандидатів для членства в Ротаракті.

Ті Ротарактівці, що зацікавлені у отриманні більшої інформації про заходи RYLA повинні контактуватись зі своїм спонсоруючим Клубом або Губернатором Дистрикту, а також отримати більше інформації з видань Ротарі Rotary Youth Leadership Awards Guidelines (694-EN).

Мир та боротьба з конфліктами

Зусилля Ротарійців в сфері миру та боротьбі з конфліктами зосереджуються на інтересі до ситуації в усіх громадах, включаючи тероризм, збройне насильство, внутрішнє/домашнє насильство, етнічну та релігійну несумісність, занепад внутрішнього порядку у містах, нестачу відновлюючих засобів, безпритульність та безробіття. Ротарійці та Ротарактівці заохочуються до демонстрації свого ставлення до миру шляхом реалізації проектів та заходів у межах території своєї громади.

За додатковою інформацією звертайтеся до видань РІ Building Peace in the Community (377-EN).