Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Підручник Ротаракту.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
503.3 Кб
Скачать

Церемонія інаугурації (Чартерне свято)

Церемонія інаугурації засвідчує офіційну реєстрацію Клубу Ротаракт в Ротарі Інтернешнл, що є хвилюючим моментом в організації Клубу Ротаракт. Свідоцтво про реєстрацію Клубу Ротаракт (хартія) надсилається до Президента спонсоруючого Клубу приблизно через 4 тижні після того, як Секретаріат РІ отримає Організаційний список.

Спонсоруючий(і) Клуб(и) Ротарі можуть виявити бажання прийняти участь в інаугураційній церемонії, вітаючи нових партнерів у Ротарійському служінні. Кожна церемонія є унікальною і не має визначених рамок. Ви можете запросити провідних Ротарійців Дистрикту – таких, як Губернатора Дистрикту, Голову Ротаракту Дистрикту та Представника Ротаракту в Дистрикті на це святкування, щоб допомогти краще представити новий Клуб у Дистрикті.

Церемонія введення в повноваження

Наступним важливим моментом для нового Клубу буде введення в повноваження членів Дирекції Клубу. Введення в повноваження членів Правління може бути подією з церемоніями або святкуванням, де члени Правління Клубу офіційно визнаються лідерами Клубу на цей рік. Церемонія введення в повноваження потім підтримується щороку і зазвичай іменується “Президентським балом”. Під час її проведення дякують минулорічним членам Дирекції за рік роботи і вітають нових членів Дирекції, оюраних на наступний рік.

Обраний на наступний термін Президент та члени Дирекції спонсоруючого Клубу Ротарі як правило запрошуються на цю подію для того, щоб краще познайомитись з новими членами Дирекції Клубу Ротаракт. Це може сприяти тіснішому спілкуванню між Клубами Ротаракт та Ротарі і підсилити участь у спільних проектах та заходах.

3. Адміністрація та програма Клубу Структура

Зі згоди Президента, члени Клубу Ротаракт планують заходи, пов’язані з професійним розвитком, громадські та міжнародні сервісні проекти, збір коштів та соціальні заходи. Рада Директорів відповідальна за перегляд та підтвердження цих планів.

Рада Директорів Клубу (Дирекція) Ротаракт складається з наступних членів: Президент, Паст-Президент, Віце-Президент, Секретар, Скарбник, 3 Директори комітетів та інші особи, обрані Клубом та Президентом. Рада є керуючим органом Клубу і зустрічається щонайменше раз на місяць. Члени Клубу, що користуються доброю репутацією, мають право відвідувати засідання Ради як спостерігачі.

Всі справи, пов’язані з процедурою проведення заходів, більшість Клубів вирішує під час засідання Ради, а не під час загальних засідань. Обов’язком Ради є розповідати членам про прийняті рішення та дії затверджені на засідання Ради. Рішення прийняті Дирекцією підлягають обговоренню членами при першій нагоді.

Для того щоб створити робочу атмосферу, Президент-Елект зобов’язаний зустрітись з Директорією перед тим, як обійме цю посаду. Рекомендується, щоб Рада та Президент-Елект переглядали нові заходи та обговорювали успішні минулі проекти. Здатність Президента працювати ефективно з Радою Директорів у Клубі свідчить наскільки добре він/вона керують цілим Клубом.

Як і в бізнесі, так і в Клубі, Рада Директорів не дозволятиме заходів, що можуть призвести до ризику фінансовими засобами Клубу і забезпечуватиме адміністративну відповідальність, поповнення членів, збір коштів, що безпосередньо узгоджуватимуться з заходами Клубу і підтримуватиме діяльність Клубу на належному рівні.