Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
А._практикум_укр_кінцевий_2013_(Восстановлен).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Судово-медичного дослідження

2

На підставі письмового відношення слідчого прокуратури Староміського району м. Вінниці юриста 2 класу Петрова А.А. від 18 жовтня 2012 р. № 176 в приміщенні навчальної кімнати № 1 кафедри патологічної анатомії, судової медицини і правознавства Вінницького національного медичного університету ім. М. І.Пирогова

судово-медичний експерт студент 2-а групи 4-го курсу медичного факультету № 1 названого університету Руденко Т. І. провів судово-медичне дослідження зразка текстильного матеріалу № 1, препарату шкіри № 1, препарату кісток склепіння черепа № 1.

Дослідження почате 18.10.2012 р.

Дослідження закінчене 18.10.2012 р.

При дослідженні були присутні: −

«Акт судово-медичного дослідження» викладений на______________________аркушах.

Питання, що підлягають вирішенню:

  1. Яке походження пошкодження на зразку текстильного матеріалу?

  2. Чи є ознаки вхідного кульового отвору?

  3. Яка дистанція пострілу?

  4. Який напрям пострілу?

Обставини справи

У відношенні не викладені.

Дослідна частина

Для судово-медичного дослідження представлений зразок текстильного тканого матеріалу, вміщений між двома прозорими пластинками, що скріплені по краях липкою стрічкою, з паперовою етикеткою, на якій є позначка «1». Зразок матерії прямокутної форми, розмірами 22х15 см. Матеріал бавовняний, з декоративним візерунком у вигляді квітів жовто-зелено-червоного кольору на білому фоні. На 5 см вниз від верхнього краю і на 10 см ліворуч від правого краю зразка тканини розташовується пошкодження у вигляді порушення її цілісності. Пошкодження округлої форми, діаметром 0,5 см. Краї пошкодження розкуйовджені, розпрямлені і не сходяться в центрі, таким чином, що спостерігається відсутність тканини на ділянці квадратної форми з діагоналлю до 0,3 см. По краях пошкодження − кільце чорно-коричневого кольору, шириною 0,2 см. Навколо пошкодження вбачається наліт світло-сірого кольору, на ділянці округлої форми, діаметром 3,5 см, а також вбачаються множинні частинки у вигляді пластинок квадратної форми, з діагоналлю до 0,2 см, жовто-зеленого кольору, рівномірно розташовані навколо пошкодження. Інших пошкоджень і змін на зразку не виявлено

Експерт П І Д П И С Руденко Т. І.

Заключна частина

На підставі судово-медичного дослідження зразка текстильного матеріалу № 1 доходжу такого висновку:

  1. Пошкодження на текстильному тканому матеріалі є вогнестрільним кульовим, на це вказує округла форма пошкодження, наявність дефекту тканини, пояска забруднення і додаткових чинників пострілу (кіптяви, зерен незгорілого пороху).

  2. Пошкодження на тканині є вхідним кульовим; на що указує дефект тканини, наявність пояска забруднення, додаткових чинників пострілу (кіптяви, зерен незгорілого пороху).

  3. Наявність додаткових чинників пострілу свідчить про те, що постріл був зроблений з близької дистанції.

  4. Концентричне розташування кіптяви навколо вхідного отвору вказує на те, що постріл був зроблений перпендикулярно до поверхні тканини.

Експерт П І Д П И С Руденко Т. І.

ПЕЧАТКА

Бланк оформлення результатів судово-медичного дослідження:

АКТ