Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
А._практикум_укр_кінцевий_2013_(Восстановлен).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова Кафедра патологічної анатомії, судової медицини та правознавства

П Р А К Т И К У М

До практичних занять з судової медицини для студентів Іv курсу медичного факультету

Студент(ка)________групи_______курсу

__________________________факультету

____________________________________

____________________________________

____________________________________

Вінниця — 2012

Упорядники:

Легін Г. О. − доцент, кандидат медичних наук;

Моканюк О. І. − доцент, кандидат медичних наук;

Воронов В.Т. − доцент, кандидат медичних наук;

Бондарчук А.О. − асистент;

Перебетюк А. М. − асистент.

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ № 1

ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРОЦЕСУАЛЬНІ ЗАСАДИ

ПРОВЕДЕННЯ СУДОВО-МЕДИЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ В УКРАЇНІ

Зміст практичного заняття

Студенти знайомляться з організацією судово-медичної служби в Україні на прикладі структурних підрозділів Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи (офіційна назва – Бюро судово-медичної експертизи Управління охорони здоров’я і курортів Вінницької обласної державної адміністрації).

Питання для визначення початкового рівня знань:

  1. Поняття «судова медицина» (С. 7).

  2. Поняття «судово-медична експертиза» (С. 8).

  3. Поняття «судовий експерт» (С. 38, 41).

  4. Поняття «Кримінальний кодекс» (С. 8).

  5. Випадки обов’язкового проведення експертизи (С. 39).

  6. Компетенція судово-медичної експертизи (С. 43).

  7. Поняття про первинну судово-медичну експертизу (С. 44).

  8. Поняття про додаткову судово-медичну експертизу (С. 44).

  9. Поняття про повторну судово-медичну експертизу (С. 44).

  10. Поняття про комісійну судово-медичну експертизу (С. 44).

  11. Поняття про комплексну експертизу (С. 44-45).

  12. Нормативно-правова регламентація проведення судово-медичної експертизи в Україні (Блок інформації).

  13. Особи, що мають право бути присутнім при проведенні експертизи (С. 45).

  14. Питання, що виходять за межі компетенції судово-медичного експерта (С. 45).

  15. Кримінальна відповідальність судово-медичного експерта згідно ст. 384 КК України (Блок інформації).

  16. Кримінальна відповідальність судово-медичного експерта згідно ст. 385 КК України.

  17. Кримінальна відповідальність судово-медичного експерта згідно ст. 387 КК України.

  18. Обов’язки судово-медичного експерта (Блок інформації).

  19. Права судово-медичного експерта (Блок інформації).

  20. Дії, заборонені експерту (Блок інформації).

  21. Структура судово-медичної служби в Україні (С. 52).

  22. Структура обласного бюро судово-медичної експертизи (С. 54).

Блок інформації

Згідно Закону України «Про судову експертизу» (введений в дію Постановою Верховної Ради України 25 лютого 1994 р.), судова експертиза – це дослідження експертом на основі спеціальних знань матеріальних явищ і процесів, які містять інформацію про обставини справи, що перебуває у провадженні органів дізнання, попереднього слідства чи суду.

Нормативним актом, який визначає відповідно до Закону «Про судову експертизу» порядок проведення судово-медичної експертизи в Україні, є «Інструкція про проведення судово-медичної експертизи», затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17 січня 1995 р. № 6.

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ: В Україні судово-медична експертиза в усіх випадках здійснюється тільки на підставі передбаченого законом процесуального документа, тобто кожна експертиза є юридичний акт, який здійснюється або за «Постановою» слідчого, або за «Постановою» чи «Ухвалою» суду. Кожна експертиза оформлюється відповідним документом, який має назву «Висновок експерта».

У випадках, коли не порушено кримінальну справу і здійснюється дослідча перевірка за фактом якоїсь події (дізнання), проводиться не експертиза, а судово-медичне дослідження, оформлюючи його документом, який носить назву «Акт судово-медичного дослідження» (Якщо об’єктом дослідження є жива особа, документ має назву «Акт судово-медичного обстеження»).

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ: Судово-медичне дослідження (обстеження) здійснюється також тільки за наявності відповідного документа, оформленого дізнавачем (слідчим) – письмового відношення (синоніми: заява, лист, направлення).

МОЗ України передбачені спеціальним наказом такі форми судово-медичної документації:

  1. «Висновок експерта».

  2. «Акт судово-медичного дослідження (обстеження)».

Судово-медичний документ складають згідно затвердженого МОЗ України зразка, він мусить бути написаний чітко, ясно, грамотно, лексично коректно, без вживання суто медичних або спеціальних термінів, без скорочень і виправлень.

Звертаємо увагу, що діючим Кримінальним Кодексом України 2001 р. у Розділі ХVІІІ Особливої частини «Злочини проти правосуддя» передбачено кримінальну відповідальність судового експерта, безпосередньо пов’язану з виконанням ним його експертних обов’язків за ст. ст. 384, 385 та 387.

Стаття 384. Завідомо неправдиве показання

1. Завідомо неправдиве показання свідка чи потерпілого або завідомо неправдивий висновок експерта під час провадження дізнання, досудового слідства або проведенні розслідування тимчасовою слідчою чи тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради України або в суді, а також завідомо неправильний переклад, зроблений перекладачем у таких самих випадках, карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

2. Ті ж самі дії, поєднанні із звинуваченням у тяжкому чи особливо тяжкому злочині, або зі штучним створенням доказів обвинувачення чи захисту, а також вчинені з корисливих мотивів, караються виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Стаття 385. Відмова свідка від давання показань або відмова експерта чи перекладача від виконання покладених на них обов’язків

1. Відмова свідка від давання показань або відмова експерта чи перекладача без поважних причин від виконання покладених на них обов’язків в суді або під час провадження досудового слідства, розслідування тимчасовою слідчою чи тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради України чи дізнання, караються штрафом від п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Не підлягає кримінальній відповідальності особа за відмову надавати показання під час провадження дізнання, досудового слідства або в суді щодо себе, а також членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

Стаття 387. Розголошення даних досудового слідства або дізнання

1. Розголошення без дозволу прокурора, слідчого або особи, яка проводила дізнання чи досудове слідство, даних досудового слідства чи дізнання особою, попередженою у встановленому законом порядку про обов’язок не розголошувати такі дані, карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років.

2. Розголошення даних досудового слідства або дізнання, вчинене суддею, прокурором, слідчим, працівником органу дізнання, оперативно-розшукового органу, незалежно від того, чи приймала ця особа безпосередньо участь в досудовому слідстві або дізнанні, якщо розголошені дані ганьблять людину, принижуючи її честь і гідність, карається штрафом від ста до трьохсотп’ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років.

«Законом про судову експертизу» і «Інструкцією про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень» Міністерства юстиції України на експерта покладаються такі обов'язки:

  • Прийняти до виконання доручену йому експертизу.

  • Провести повне дослідження, дати обґрунтований та об'єктивний висновок.

  • Повідомити в письмовій формі особу або орган, яка призначила експертизу, про неможливість її проведення, якщо поставлене питання виходить за межі компетенції експерта або якщо надані йому матеріали недостатні для вирішення поставленого питання, а витребувані додаткові матеріали не були отримані.

  • З'явитися на виклик особи або органу, яка призначила експертизу, для надання роз'яснень чи доповнень з приводу проведеної експертизи або причин повідомлення про неможливість її проведення.

  • Заявити самовідвід за наявності передбачених законом обставин.

  • З дозволу особи або органу, яка призначила експертизу, проводити окремі дослідження в присутності підозрюваного, обвинуваченого, підсудного та інших осіб у випадках, передбачених законодавством.

Згідно «Закону про судову експертизу» і «Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень» Міністерства юстиції України експерт має право:

  • Ознайомлюватись з матеріалами справи, які стосуються експертизи.

  • Порушувати клопотання відповідно до процесуального законодавства про надання додаткових та інших матеріалів, необхідних для вирішення поставлених питань.

  • З дозволу особи або органу, яка призначила експертизу, бути присутнім під час проведення слідчих, судових, виконавчих дій та задавати питання, що стосуються предмета чи об'єкта експертизи.

  • Указувати у висновку на факти, які мають значення для справи, але стосовно яких йому не були поставлені питання, та на обставини, що сприяли (могли сприяти) вчиненню правопорушення.

  • У разі незгоди з іншими членами експертної комісії – складати окремий висновок.

  • Викладати письмово відповіді на питання, які ставляться йому під час надання роз'яснень.

  • Оскаржувати в установленому порядку дії та рішення особи або органу, яка призначила експертизу, що порушують права експерта або порядок проведення експертизи.

  • На забезпечення безпеки за наявності відповідних підстав.

Згідно «Закону про судову експертизу» і «Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень» Міністерства юстиції України експерту забороняється:

  • Проводити експертизу без письмової вказівки керівника (заступника) експертної установи, керівника структурного підрозділу, за винятком експертиз, доручених йому безпосередньо органом дізнання, слідчим, після огляду, у якому він брав участь як спеціаліст, а також експертиз, які проводяться під час судового розгляду.

  • Самостійно збирати матеріали, які підлягають дослідженню, а також вибирати вихідні дані для проведення експертизи, якщо вони відображені в наданих йому матеріалах неоднозначно.

  • Розголошувати без дозволу прокурора, слідчого, особи, яка провадить дізнання, суду дані, що стали йому відомі під час проведення експертизи, та повідомляти її результати будь-кому, крім особи (органу), що призначила експертизу.

  • Вступати у не передбачені порядком проведення експертизи контакти з особами, якщо такі особи прямо чи побічно зацікавлені в результатах експертизи.

  • Зберігати матеріали справ та об'єкти експертних досліджень поза службовим приміщенням.

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ № 2.