Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAVO_shpory.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать

23. Адміністративні стягнення та їх види.

Адміністративне стягнення – попередження, штраф, адміністративний арешт, позбавлення спеціальних прав, виправні роботи, оплатне вилучення предмета, який став знаряддям скоєння правопорушення, конфіскація, що накладається у разі скоєння вчинку, що має ознаки адміністративного проступку на винну особу (правопорушника). Адміністративне стягнення – захід відповідальності, що застосовується з метою виховання особи, яка скоїла адміністративний проступок, а також попередження скоєння нових правопорушень як самим правопорушником, так й іншими особами. Види адміністративних стягнень закріплено в Кодексі про адміністративні правопорушення. До них законодавець відносить такі види: попередження; штраф; оплатне вилучення чи конфіскація предмета, що став знаряддям учинення чи безпосереднім об’єктом адміністративного правопорушення; конфіскацію грошей, одержаних завдяки вчиненню адміністративного правопорушення; позбавлення спеціального права, наданого громадянинові (права керувати транспортним засобом, полювати); виправні роботи; адміністративний арешт; адміністративне висилання за межі України іноземних громадян та осіб без громадянства за вчинки, що грубо порушують громадський порядок.

24. Податки та збори, їх види відповідно до діючого фінансового законодавства України.

Під податком і збором (обов'язковим платежем) до бюджетів та до державних цільових фондів слід розуміти обов'язковий внесок до бюджету відповідного рівня або державного цільового фонду, здійснюваний платниками у порядку і на умовах, що визначаються законами України про оподаткування. Види податків і зборів, що справляються на території України: загальнодержавні податки і збори (обов'язкові платежі); місцеві податки і збори (обов'язкові платежі). Загальнодержавні податки і збори (обов'язкові платежі):- податок на додану вартість; - акцизний збір; - податок на прибуток підприємств; - податок на доходи фізичних осіб; - мито; - державне мито; - податок на нерухоме майно (нерухомість); - плата (податок) за землю; - рентні платежі; - збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. Загальнодержавні податки і збори (обов'язкові платежі) встановлюються Верховною Радою України і справляються на всій території України. Порядок зарахування загальнодержавних податків і зборів (обов'язкових платежів) до Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим, місцевих бюджетів і державних цільових фондів визначається згідно з законами України. Місцеві податки і збори (обов'язкові платежі):- податок з реклами;- комунальний податок.

25. Предмет, метод та джерела фінансового права.

Фінансове право – галузь національного права, норми якої регулюють відносини, які складаються в процесі мобілізації, розподілу, перерозподілу та використання державних коштів. Предмет фінансового права – це суспільні відносини, які виникають в процесі фінансової діяльності держави, тобто в процесі мобілізації, розподілу перерозподілу й використання державних коштів. Метод фінансового права - це органічна система прийомів і способів безперервного впливу на поведінку учасників фінансових відносин. Джерелами фінансового права України є: - Конституція України; Кодекси України: (Бюджетний Податковий),Закони України (“Про Державний бюджет на 2011 рік”, “Про державну податкову службу в Україні”, "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні" тощо); Регламент Верховної Ради України; Укази та розпорядження Президента України; Постанови, розпорядження, декрети Кабінету Міністрів України. Нормативні акти міністерств, державних комітетів, органів виконавчої влади зі спеціальним статусом (Міністерства фінансів України, Державного казначейства, НБУ тощо).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]