Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAVO_shpory.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
290.3 Кб
Скачать

40. Порядок державної реєстрації юридичних осіб.

Для проведення державної реєстрації юридичної особи засновник або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору такі документи: заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи; копію рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у випадках, передбачених законом; два примірники установчих документів; документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи. Строк державної реєстрації юридичної особи не повинен перевищувати три робочих дні з дати надходження документів для проведення державної реєстрації юридичної особи. Юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву. Реєстраційний збір за проведення державної реєстрації юридичної особи становить десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

41. Основні організаційно-правові форми суб'єктів господарювання.

42. Предмет, метод та джерела сімейного права Украіни.

Сімейне право — це сукупність правових норм і принципів, які регулюють та охороняють особисті й пов'язані з ними майнові відносини фізичних осіб, що виникають із шлюбу й належності до сім'ї. предметом сімейного права є сукупність норм, які регулюють особисті немайнові та випливаючі з них майнові відносини людей, що виникають на ґрунті шлюбу та сім'ї. Сімейно-шлюбні відносини не можуть перебувати поза сферою регулювання права.Чиним законодавством України передбачені такі принципи сімейного права: 1)рівноправність громадянина у сімейних відносинах 2)одношлюбство 3)свобода в розірвані шлюбу 4)свобода і добровільність вступу до шлюбу 5)взаємна турбота членів сім’ї один про одного. Сімя створюється на піставі шлюбу, усиновлення а також на інших підставах, не заборонених законом, і таких що не суперечать моральним нормам українського суспільства.

43. Поняття шлюбу, порядок його укладання та умови одруження.

Шлюбом є сімейний союз жінки та чоловіка, зареєстрований у державному органі реєстрації актів цивільного стану. У шлюбі між собою не можуть перебувати особи, які є роди­чами прямої лінії споріднення, а саме:а)рідні брат і сестра. б)двоюрідні брат і сестра, рідні тітка, дядько та племінник,племінниця;в) усиновлювач та усиновлена ним дитина. Заява про реєстрацію шлюбу подається жінкою та чоловіком до будь-якого державного органу реєстрації актів цивільного стану. Присутність нареченої та нареченого в момент реєстрації їхнього шлюбу є обов'язковою. Наречені мають право обрати прізвище одного з них як спіль­не прізвище подружжя або надалі іменуватися дошлюбними прізвищами. Умовами шлюбу є: а)добровільність, тобто наявність добровільної згоди обохіз подружжя; б)досягнення шлюбного віку жінкою та чоловіком, що бе­руть шлюб; в)реєстрація шлюбу у встановленому законом порядку ор­ганом, визначеним Сімейним кодексом; г)спрямованість на утворення особистого сімейного союзу чоловіка і жінки. Шлюбний договір – це угода, що укладена особами, які подали заяву про реєстрацію шлюбу, а також подружжям для врегулювання їхніх майнових відносин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]