Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДКС.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
903.68 Кб
Скачать

38. Процедура нотифікації

Нотифікація – поширене в дипломатичній і договірній практиці оповіщення, повідомлення. Проводиться відомством закордонних справ, ДП або консульською установою шляхом вручення дипломатичної ноти або інших документів, у яких викладається позиція держави стосовно певних міжнародних питань, висловлюється точка зору щодо певних подій або фактів, повідомляється про підписання, ратифікацію міжнародних договорів, приєднання до них або їх денонсацію.

Для спів­робітників дипломатичного представництва не потрібно ніякої попередньої згоди з боку країни перебування. Досить отримання лише в'їзної візи (там, де це вимагається) та офіційного повідомлення (нотифікації) про «призначення співробітників представництва, їх прибуття та про їх оста­точний від'їзд або про припинення їхніх функцій в пред­ставництві» (ст. 10, п. "а" Віденської конвенції).

39. Порядок призначення військових аташе.

Військовий аташе (аташе з питань оборони, військовий, військово-морський, військово-повітряний аташе) – представник військового відомства країни, яка його призначила при військовому відомстві держави перебування; одночасно – радник глави ДП акредитуючої держави з військових питань. Призначається міністром Оборони за погодженням із відомством закордонних справ своєї країни. Розповсюдженою є практика попереднього узгодження кандидатури військового представника іноземної держави з країною (її військовим відомством), однак однак вказана процедура не є обов”язковою.

Порядок призначення військових аташе мало чим відрізняється від світової практики. Військовий аташе приступає до виконання своїх обов’язків після завершення процесу акредитації та представлення директору Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони України. Процес акредитації носить подвійний характер. Прохання у вигляді ноти з біографічною довідкою спрямовується до Міністерства закордонних справ України. Міністерство закордонних справ України у разі схвалення кандидатури Міністерством оборони надсилає відповідь. Якщо кандидатура не схвалена то відповідь не надсилається. Коли військовий аташе прибув в країну перебування, він наносить перший візит до директора Департаменту міжнародного співробітництва Міністерства оборони. Так само і перед завершенням своєї місії він наносить візит директору Департаменту. В свою чергу Департамент повинен організувати представлення військового аташе першому заступнику начальника Генштабу ЗСУ. Відповідно до родів військ здійснюється представлення інших аташе. Наприклад військово –повітряних аташе представляють начальнику штабу ВМС України. У військових дипломатів так само існує корпус військових аташе і визначається дуайен. Іерархія встановлюється за датою представлення керівництву Департамента. Дуайеном може бути військовий аташе, який має посьійну резиденцію в м.Київ та раніше за інших притупив до виконання своїх обов’язків. За відсутності дуайена, його обов’язки виконує наступний за іерархією військовий аташе. Ці положення зазначені в ст 3 та ст 5 Положення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]