Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпора Менедж.полностьюdoc.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
839.17 Кб
Скачать

75. Сіткова структура.

Акціонерна організація міжнародного бізнесу дає змогу створювати "сіткову" структуру ТНК шляхом об'єднання великої кількості самостійних фірм через взаємне володіння акціями. Прикладом створення виробничих і виробничо-збутових "мереж" може бути світове автомобілебудування. У рамках "мережі" її учасники зберігають юридичну самостійність і широку ступінь свободи в господарській діяльності в рамках єдиної загальностратегічної мети "мережі" - підвищення конкурентоспроможності по відношенню до фірм, що не входять до даної "мережі". Координація діяльності для досягнення цієї мети здійснюється по лінії: а) обміну оперативною інформацією (технологічною, маркетинговою та ін.) про стан та перспективи розвитку як учасників, так і "мережі" в цілому; б) спеціалізації окремих учасників "мережі" на таких формах діяльності, котрі забезпечують їх конкурентні переваги по відношенню до решти членів "мережі". Це дозволяє знизити собівартість вироблюваної даною ланкою продукції (послуг) і підвищити компетентність своїх працівників; в) підтримки і стимулювання конкурентних засад між учасниками "мережі" з метою поліпшення якості та впровадження інновацій.

Характерною рисою ТНК із "сітковою" організаційною структурою є інтернаціональний (багатонаціональний) капітал та груповий наднаціональний контроль.

76. Організація управління за командними принципами.

77. Проектування організаційних структур управління

До структури управління подається безліч вимог, що відбивають її ключове значення для менеджменту. Вони враховуються в принципах формування ОСУ, розробці яких було присвячено немало робіт вітчизняних авторів в дореформений період. Головні з цих принципів можуть бути сформульовані слідуючим чином.

1. Організаційна структура управління повинна передусім відбивати мету і завдання організації, а отже, бути підлеглій виробництву і його потребам.

2. Слід передбачити оптимальний розподіл праці між органами управління і окремими робітниками, що забезпечує творчий характер роботи і нормальне навантаження, а також належну спеціалізацію.

3. Формування структури управління потрібно зв'язувати з визначенням повноважень і відповідальності кожного робітника і органу управління, зі встановленням системи вертикальних і горизонтальних зв'язків між ними.

4. Між функціями і обов'язками, з одного боку, і повноваженнями і відповідальністю з іншого, необхідно підтримувати відповідальність, порушення якого призводить до дисфункції системи управління в цілому.

5. Організаційна структура управління повинна бути адекватною соціально-культурним умовам організації, що виявляє істотний вплив на рішення відносно рівня централізації і деталізації, розподілу повноважень і відповідальності, міри самостійності і масштабів контролю керівників і менеджерів.

78. Вдосконалення організаційних структур

79. Структура управління підприємством

Структура управління - упорядкована сукупність зв'язків між ланками і працівниками, зайнятими рішенням управлінських завдань організаційних систем. У ній виділяють:

1) елементи зв'язку рівні

2) відносини між елементами підтримується на основі зв'язків, які прийнято поділяти на горизонтальні і вертикальні.

Горизонтальні зв'язки носять характер погодження і є, як правило, однорівневим.

Вертикальні зв'язки - зв'язку підпорядкування, необхідність яких виникає при єрархії управління

3) крім цього, до складу з поділ управлінської праці зв'язку можуть мати лінійний і функціональний характер .

Лінійні зв'язки відображають рух інформації управлінських рішень між лінійними керівниками, тобто особами, що повністю відповідають за діяльність організації (директор): велика сфера впливу, більший обсяг рішень, - не завжди компетентний.

Функціональні зв'язки. Їм місце по лінії руху інформації управлінських рішень, за функціями управління. Спеціалізація в дуже вузькій галузі знань.

Структура управління - структура управлінського рішення. Поняття управлінського рішення, тісно пов'язано з поняттям влади в організації, яка розглядається в менеджменті як право впливати на поведінку інших людей і примушувати їх діяти в певному напрямі. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]