Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi_na_na_gos2011 (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
575.49 Кб
Скачать

39. Урядовий портал України

Урядовий портал України - це центральна частина електронної інформаційної системи електронного врядування, призначена для інтеграції веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади, доступу до інформації та надання електронних послуг через мережу Інтернет.

На урядовому порталі (kmu.gov.ua) неможливо отримати електроні адміністративні послуги, проте можна знайти інформацію про послуги та та зразки деяких документів, необхідних для їх отримання(за рубриками: «громадянам України», «юридичним особам», «державним службовцям»,«міжнародній спільноті».

Матеріали, що складають інформаційне наповнення урядового порталу, за своїм характером можуть бути розподілені на три категорії:статичні матеріали; динамічні матеріали;потокові. Організація інформаційних матеріалів на урядовому порталі має ієрархічну структуру, що передбачає розміщення даних на декількох рівнях в розділах сайту (на веб-сторінках). Інформаційне наповнення має бути, з одного боку, повним, а з другого - не містити зайвих відомостей, недоречних повторів тощо.

Інформаційне наповнення Єдиного веб-порталу здійснюється на засадах уніфікації технічного, технологічного, інформаційного та організаційного забезпечення функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади з урахуванням рівня розвитку інформаційної інфраструктури і технологічних можливостей кожного із зазначених органів. Інформаційне наповнення Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади здійснюється шляхом:

представлення органами виконавчої влади на власних веб-сайтах інформації з наступною її інтеграцією до Єдиного веб-порталу програмно-технічними засобами Єдиного веб-порталу;

безпосереднього подання органами виконавчої влади інформації до Єдиного веб-порталу. Склад інформації, яка представляється органами виконавчої влади на власних веб-сайтах, її структура та оформлення визначаються вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 04.01.2002 N 3 "Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади", цим Порядком та Порядком функціонування веб-сайтів органів виконавчої влади. Текстові матеріали подаються у форматі Word і можуть містити текст, графічні зображення, таблиці, сформовані засобами Word. Документи не можуть містити блоків, що були сформовані іншими програмами. Таблиці та бази даних подаються у вигляді документів Excel, форматах і можуть містити текст, графічні зображення, сформовані засобами Excel. Документи не можуть містити блоки, що були сформовані іншими програмами.

Урядовий портал забезпечує оперативний доступ до відкритої інформації, яка знаходиться у відомчих інформаційних системах, публікацію відомостей про державні послуги, що надаються та умови їх отримання, бланків форм, анкет, заяв, методичних рекомендацій мо їх заповненню, доступних роз’яснень для громадян тощо.

Урядовий портал розроблено відповідно до вимог чинного законодавства по забезпеченню доступу до інформації про діяльність органів влади.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]