Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
237_konspekt.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать
  1. Позиціювання товару.

Позиція товару – це місце, яке цей товар займає у свідомості покупців порівняно з аналогічними конкурентними товарами.

Позиціювання товару – комплекс маркетингових заходів, завдяки яким споживачі ідентифікують цей товар порівняно з товарами-конкурентами.

Етапи позиціювання :

  1. Вибір двох факторів (основних мотивів покупки): простих або інтегральних на основі яких цільовий споживач приймає рішення про купівлю. Простий фактор – однозначно характеризується та вимірюється традиційними вимірниками (потужність – к.с., ціна – грн., вага – кг).

Інтегральний фактор – середнє значення системи простих факторів (якість продукції характеризується системою показників, наприклад, для визначення якості холодильника потрібно з’ясувати ряд показників: об’єм (літрів), дизайн (балів), потужність, (кВт). З цих параметрів виводиться один інтегральний фактор).

2. Побудова карти позиціювання, яка має вигляд координатної площини по одній осі відкладається один фактор, а по другій – інший.

Ціна

46500

Г

ІІІ кв ІІ кв

В

Якість

_________________________________________________________________

2 5

Б

ІV кв І кв

А 17000

Рис. 1. Карта-схема сприйняття автомобілів на українському ринку

Наприклад, позиціювання легкових автомобілів на українському ринку, при цьому використано два важливих атрибути (якість та ціна).

Марка автомобіля

Ціна, грн.

Якість

Таврія

17000

2

Славута

22000

3

Сенс

40500

4

Ланос

46500

5

Оцінюємо автомобілі за двома показниками – ціна та якість. Максимальне значення фактора ставиться праворуч. Мінімальний фактор – ліворуч (не має негативного значення, тому середнє значення показника є серединою осі). Карта позиціювання має різний масштаб за осями.

А, Б, В, Г– це позиція трьох марок з точки зору сприйняття цих марок покупцем.

3. Оцінка конкуруючих марок товарів та знаходження їх місць (позиції) на карті позиціювання (карта сприйняття – її стратегія на основі сприйняття покупцем того чи іншого товару).

4. Побудова власної позиції (вибір позиції). Існує два варіанта позиціювання:

1. Поруч із конкурентом, у випадку якщо: існує незадоволений попит на продукцію конкурента (конкурент не повністю займає сегмент); наявність можливостей по створенню відмінностей власного товару від товару конкурента за властивостями, важливими для споживача.

2. Відокремлене (уособлене) позиціювання (стратегія пошуку ринкової ніші) – коли аналізуються пустоти і позиціюється товар, як не схожий з товарами конкурентів.

Умови використання:

  • Наявність потенційного попиту на продукцію з новою комбінацією споживацьких властивостей, тобто повинен існувати потенційний попит так як даний продукт ще не існує;

  • Наявність усіх видів ресурсів для створення нового продукту.

5. Розробка детального маркетингового комплексу (m-mix) у відповідності з вибраною позицією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]