Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Novi_virobnichi_sistemi.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
389.63 Кб
Скачать

51. Фінансова стратегія для експортної діяльності, включно з доступом до фінансування

Фінансове планування. Експортування вимагає додаткового фінансового планування. Перед тим, як вийти на експортний ринок, слід докладно вивчити, яких коштів це буде вимагати від кластера. Також слід дізнатися про доступ до фінансування, особливо короткотермінового фінансування виробництва. Якщо кластер уперше виходить па певний ринок, можливо, доведеться:

а) підготувати інформацію, яка підтверджує офіційну реєстрацію бізнесу та банківського рахунку;

б) надати завірений печаткою контракт із покупцем англійською та рідною мовою (або замовлення на поставку);

в) надати сертифікат, який підтверджує, що виріб не є історичною цінністю, порнографією або не містить закликів до повалення конституційного ладу насильницькими методами;

г) одержати дозвіл з Національного банку України;

д) зареєструватися па митниці з допомогою фірми, яка має ліцензію на оформлення митних документів;

е) провести перевірку вантажу (запакованого) митною службою в день відправки;

є) заплатити митні збори;

ж) надати сертифікат виробів народної творчості.

52. Експорт виробів кластера:Від першого контакту із замовником і аж до доставки й одержання оплати за замовленням цей розділ вирізняє в процесі спілкування та підготовки необхідної документації такі 14 етапів:

1. Отримання запишу замовника та відповідь на нього, 2. Отримання підтвердження замовлення на зразок.3. Виготовлення та доставка зразка.

4. Переговори щодо продажу. 5. Одержання та підтвердження «Замовлення на поставку».6. Виготовлення виробів та контроль за якістю.7. Маркування замовлення.8 Упакування виробів та упакування замовлення. 9.Підготовка переліку вкладення та комерційного рахунка-фактури. 10Написання адреси та маркування коробок для поставки.11 Організація перевезення вантажу ти остаточної експортної документації.12. Митне очищення.13.Прийняття замовником.14. Отримання оплати.

.

53. Отримання запиту замовника та відповідь на нього. Першим формальним кроком у процесі експортування звичайно є запит зацікавленого замовника. Запит може надійні у формі електронного листа, факсу, листа, телефонного дзвінка, під час відвідування кластера або стенда на виставці-продажі. Замовлення здебільшого надходить від покупців, але може бут и також і від Дизайнера або посередника. Тому при надходженні письмових запитів слід підтвердити їхнє отримання протягом 24 годин.

Надавати слід ту інформацію, про яку запитують. У відповідь на запит стосовно загальної інформації про вироби достатньо надіслати супроводжувальний лист разом із каталогом, прайс-листом, умовами поставки та рекламною інформацією. При цьому можна подати таке:а) зображення чи опис виробів, що лише розробляються;б) зразки тканин або типові екземпляри матеріалів, що використовуються, для демонстрації;в) опис технології виробництва, якості та інші характеристики виробів;г) зображення або опис, що дає уявлення про унікальність процесу виробництва. д) каталоги та презентаційну інформацію в друкованому, а не електронному вигляді.

54. Отримання підтвердження замовлення на зразок.Після одержання інформації та ознайомлення з нею клієнти можуть замовити зразок продукції. Вони можуть замовити вже готові вироби або вироби, що тільки розробляються. Здебільшого зразки замовляють у кількості від одною до п'яти екземплярів кожного виробу. Покупець може надіслати замовлення на зразки у формі офіційного замовлення або неформального письмового прохання про зразки. Замовлення й неформальні письмові прохання здебільшого надсилаються факсом або електронною поштою.

Зробити вказівки на підприємстві щодо початку виконання замовлення.

Визначити, хто оплачує витрати на виготовлення і доставку зразків виробів. Обумовити це в договорі.

Визначити, чи встановлюються додаткові надбавки в разі замовлення товару на суму, меншу за мінімальне замовлення

Визначити розмір мінімального замовлення.

Прописати розміри додаткових надбавок в умовах угоди на поставку. Ці надбавки можуть бути у вигляді сталої суми або у відсотках, доданих до заявленої ціни виробу (відсоток може коливатися від 25 до 50). Політика щодо додаткових надбавок для зразків має бути чітко вказана в умовах поставки.

Визначити чи будуть повертатися ці надбавки в разі розміщення товару замовником. Часто експортери повергають ці накрути в разі розміщення замовлення. Їх повертають, зменшуючи також ціну замовлення на поставку на відповідну суму.

Виготовлення етикетки для зразків. Зразки слід маркувати не так, як звичайні вироби. Кожна одиниця має мати етикетку, де вказуватиметься назва кластера, контактна інформація, а також код виробу, ціна й опис. Якщо наявні інші кольори або моделі, ви також, можливо, уважатиме за доцільне вказати це на етикетці зразка.

Визначити особливості маркування зразків. Зразок слід маркувати, ураховуючи вимоги митної служби.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]