Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Novi_virobnichi_sistemi.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
389.63 Кб
Скачать

47. Професійно виконані маркетингові матеріали, розраховані на експорт.

Професійні маркетингові матеріали є важливим інструментом про­дажу на експорт, однак вони не повинні бути занадто дорогими. Вони мають бути точними, повними й легкими для розуміння. Професійні маркетингові матеріали допомагають покупцеві зрозуміти суть товарів і послуг, полегшують спілкування та сприяють збільшенню кількості замовлень. До них можуть включатися: каталог, прайс-лист, терміни та умови постачання, рекламна інформація про товари та компанію, варі­анти пакування.

Каталог. У каталозі можуть бути кольорові фотографії всіх колек­цій виробів. Також можна створити каталог із двох частин. Перша буде вміщувати кольорову фотографію, яка представлятиме цілу колекцію виробів. Друга частина буде чорно-білою і представлятиме окремо всі товари цієї колекції.

Прайс-лист і терміни та умови постачання. Прейскурант і термі­ни та умови постачання надають покупцеві всю інформацію, що необ­хідна для розміщення замовлення.

Прайс-лист має містити: назву й логотип кластера; контактну ін­формацію; відповідальну особу за замовлення; дату; код виробу; опис виробу; колір; модель; розмір; матеріал; ціну за одиницю або набір; вказівку, яку саме ціну наведено (F.O.B., Ex-Factory, C.I.F. тощо); на­йменування валюти; мінімальну кількість; специфікацію щодо паку­вання та маркування; назву й логотип кластера; контактну інформацію; термін, протягом якого ціни є чинними.

Терміни та умови постачання повинні містити: офіційну назву клас­тера, адресу, телефон, факс, адресу електронної пошти; особу, до якої слід звертатися з експортними замовленнями; дату; вимоги щодо мінімального замовлення; приблизний час, необхідний для постачання; строки опла­ти; спосіб оплати; банківські реквізити; варіанти пакування та маркуван­ня; варіанти транспортування; інструкцію з просування виробу на ринок; інструкцію щодо замовлення зразків; термін дії цих умов.

Рекламна інформація про вироди та кластер допоможе покупце­ві розуміти й продавати вироби. Ця інформація може включати: історію кластера, визначення його місії або основоположних принципів; інформацію про майстрів, застосовувані техніки, оформлення, дизай­нерів; посилання на відгуки в пресі або каталоги, де були представлені вироби; повідомлення про нову колекцію.

Варіанти пакування.

48. Адекватні виробничі потужності та ефективна система контролю якості.

Наявність виробничих потужностей, здатних виконувати великі замовлення. Експортні замовлення нерідко висувають додаткові вимо­ги до виробничих потужностей, оскільки передбачають виконання ве­ликих замовлень у короткі терміни.

Гнучкість виробничих потужностей (перепади обсягів виробни­цтва). Це означає, що виробничі потужності мають бути достатньо гнучкими, щоб забезпечувати виконання великих замовлень вчасно, а потім скорочуватися в період між замовленнями. Запровадження гнучкого виробничого графіка може означати наймання робочої сили на короткий термін, щоб забезпечити експортні замовлення, або пе­рекваліфікацію наявного персоналу, щоб працівники могли допома­гати виробляти вироби, коли це необхідно, а потім викопувати інші обов'язки.

Наявність системи планування й контролю за дотриманням тер­мінів відвантаження виробів. Щоб гарантувати надходження виробу вчасно, у постачальника має працювати система, що дозволяє стежи­ти за роботою протягом усього процесу виробництва. Більшість ком­паній користуються для цього графіком, який показує різні завдання, а також строки, коли вони мають бути виконані, зв'язок між ними, хто за Що відповідає. Ключем до успішної системи виробництва є досягнен­ня розуміння працівниками всіх етапів виробничого процесу, окремих часових меж для кожного завдання й переконання, що всі відчувають відповідальність за роботу цілої системи.

Система контролю за якістю. Виробник повинен підтримува­ти рівень якості, затверджений замовником у зразку. Вироби повинні бути тієї ж якості, що й зразки, надіслані закупівельникові й затвердже­ні ним. Щоб досягти цього, у кластері має бути певний набір взірців, щоби мати змогу порівняти з ними поточні вироби. Ці зразки необхід­но дбайливо зберігати.

49. РОЗУМІННЯ КАНАЛІВ ЕКСПОРТУВАННЯ ТА НАЯВНІСТЬ СТРАТЕГІЇ ВЛАСНОГО ПОЗИЦІОНУВАННЯ НА РИНКУ.

Визначення каналів експортування виробів та свого місця серед них. Розуміння традиційних каналів і відмінностей між ролями й сфе­рами відповідальності виробників і експортерів є життєво важливим для стратегії експортування. Традиційні канали експортування зміню­ються у зв'язку із зростанням мереж великих роздрібних магазинів, збільшенням кількості міжнародних подорожей, покращенням комуні­кацій, досконалішими способами доставки та поширенням міжнарод­них виставок-продажів. Внаслідок цього відбуваються певні зміни у функціях кожної з ланок експортного процесу. Оскільки окрема ланка експортного каналу може брати на себе функції іншої ланки, деякі ета­пи зникають. Як наслідок, операції та відповідальність, що раніше на­лежали цим ланкам, перерозподіляються між рештою етапів або кана­лів розповсюдження. У такому разі покупець і продавець домовляють­ся про те, як саме ця відповідальність та пов'язані з нею фінанси бу­дуть розподілені між ними.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]