Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Novi_virobnichi_sistemi.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
389.63 Кб
Скачать

71. Конкуренція на ринках збуту.

Кластер народних художніх промис л ів сприяє в ідродженню народних ремесел, є с у б ' є к т ом п і д п р и є м н и ц ь к ої ді я л ьнос ті в галузі народного м и с т е ці в а та художніх промис л і в, може виступати о б ' є к т ом у наданні д е р ж а в н ої підтримки для о с н аще н ня новітніми технологіями виробництва, с т ворення н а ц і о н а л ь н ої художньої продукції, відновлення системи п р о ф е с і й н ої т е х н і ч н ої о с в і ти з народних художніх промислів; створює правові умови д ля с о ц і а л ь н о го захисту майс трів народного мистецтва та художніх промис л і в, напрацюв апня н о р м а т и в н о - н р а в о в о ї б а з н, с т ворення е ф е к т и в н ої моделі ф і н а н с о в о го та ма т ері а л ьно- т ехнічного з абе зпечення роз вит ку народних художніх промис л ів на с е л і, впровадження комплексу ос в і тніх, кул ь турно-мис т ець ких проектів і програм

у традиційно-художній культурі.

Ос н о в н и ми конкурент ами к л а с т ера пот енційно м о ж у ть бути: 1) 3 крамниці в м. І в ано-Франк і в с ьк (вул. Га лиць к а, вул. Січових Стрі л ьці в, вул. Ше вченк а );

2) ринок у м. Яремча;

3) ринок у м. Косів.

72. Організаційний план.

Привабливість фірми, віра в успіх її бізнесу багато в чому залежать від ділових навичок і професіоналізму персоналу фірми та команди менеджерів. Досвідчені керівники і кваліфіковані виконавці можуть вивести підприємство з кризи, а безпорадні, навпаки, здатні зіпсувати найліпше діло. Тому організаційний план, в якому розглядаються кадрові питання,займає особливе місце серед інших розділів бізнес-плану.

Розробляючи організаційний план, підприємець має на меті:

• по-перше, переконати потенційних інвесторів і кредиторів у тому, що

ним вибрано доцільну організаційно-правову форму бізнесу;

• по-друге, показати, з ким він збирається організовувати своє діло, тобто охарактеризувати менеджерів, які відіграватимуть провідні ролі в процесах становлення та управління фірмою;

• по-третє, довести, що він, його команда менеджерів та інший персонал фірми здатні практично реалізувати бізнес-план.

Розробку цього розділу бізнес-плану рекомендується починати з обґрунтування вибору організаційної форми бізнесу, оскільки вона позначається на всій подальшій підприємницькій діяльності і багато в чому визначає Інші організаційно-правові аспекти бізнесу.Далі в організаційному плані слід охарактеризувати потреби фірми в трудових ресурсах, тобто визначити, які саме працівники (основні,допоміжні, спеціалісти) необхідні для веденняділа.Принципово важливо подати в організаційному плані відомості про власників та провідний управлінський персонал фірми. Організаційний план має містити короткі характеристики практично всіх тих працівників, від яких у кінцевому підсумку залежить успіх або невдача бізнесу фірми.

73. Маркетинговий план.

Маркетинговий план — це документ, який формулює головні цілі маркетингу продукту компанії, а також бажані шляхи досягнення цих цілей. Він описує політику і стратегію, якими менеджери будуть керуватися у щоденній діяльності. Правильно написаний і продуманий план є гарантією успішної роботи і досягнення поставлених цілей.

маркетинговий план має бути ясним, коротким і добре продуманим документом, який буде скеровувати вас по мірі виконання всієї програми маркетингу. Він має бути спрямований на досягнення цілей вашого маркетингу і на те, як ви плануєте досягти цих цілей. У залежності від того, чи робить ваша компанія якусь продукцію, чи то надає послуги, ваш маркетинговий план є обов'язковим чинником вашого успіху.

Нижче наводяться шість головних компонентів для створення успішного маркетингового плану. Можливо, вам знадобиться тільки одне чи два речення для кожного розділу, а може доведеться розбити кожний розділ на кілька чітких і ясних підрозділів.

Ціль

Цільовий Клієнт

Переваги вашої продукції чи послуг

Ваше позиціювання

Маркетингова тактика

Маркетинговий бюджет

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]