Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Novi_virobnichi_sistemi.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.08.2019
Размер:
389.63 Кб
Скачать

29. Перші кроки функціонування кластера.

Коли координаційний центр кластера зареєстрований, увесь кластер існує лише на папері; коли кластер починає економічну діяльність-кластер функціонує.Діяльність кластера необхідно розпочати якомога швидше після реєстрації координаційного центру. Це-важлива умова для задоволення очікувань та зацікавлення членів. До того ж, накладні витрати з'являються з моменту створення кластера, заснування його координаційного центру, а отже, повинні, виправдовуватись достатніми обсягами діяльності. Ось чому велике значення має підготовча робота, яка ведеться протягом процесу реєстрації.Необхідно підписати договір на оренду чи купівлю відповідно до вже встановленої домовленості.Попередня домовленість із потенційними клієнтами (або постачальниками) набуває форми контракту.

Залежно від прийнятих зобов'язань члени повинні брати участь у діяльності кластера, а саме: постачати сировину, виготовляти продукцію, замовляти засоби виробництва або послуги щодо використання техніки.

Чітко розробляється та здійснюється план операцій: планування поставок, планування використання техніки суб'єктів кластера.

27. Реєстрація координаційного центру кластера.

Збирання вступних та членських внесків

Після проведення установчих загальних зборів наступним кроком є реєстрація координаційного центру кластера та збирання вступних і членських внесків. Вступні внески зараховуються в грошовій формі на тимчасовий розрахунковий рахунок для витрат на створення і реєстрацію координаційного центру кластера. Члени повинні зробити внески в короткий термін після проведення установчих загальних зборів. Краще, коли членами-засновниками стають тільки ті, хто платять вступні внески вчасно.Відповідно до установчих документів членський капітал вноситься в грошовій формі, у натуральному вираженні (продукція) або у формі продукції. Якщо член робить внесок у натуральному вираженні, потрібен оціночний акт, який підтверджує реальну вартість майна. Акт видасться незалежною експертною комісією і додасться до статуту.Після реєстрації кластера необхідно сплатити членські внески відповідно до графіка, визначеного координаційним центром кластера.

РЕЄСТРАЦІЯ У ВИКОНАВЧОМУ КОМІТЕТІ АБО В УПРАВЛІННІ ЮСТИЦІЇ

Державна реєстрація кластера проводиться у виконавчих комітетах міської або районної державної адміністрації (органи державної реєстрації). Для реєстрації кластера особа, уповноважена зборами, подає цим органам такі документи:1) рішення зборів про створення кластера, статут, установчий договір;2) реєстраційну картку встановленого зразка, яка є одночасно і заявою для державної реєст рації; 3) документ, який засвідчує внесення плати за реєстрацію.Особа, що реєструє кластер, документально підтверджує свої повноваження (витяг із протоколу зборів). Фізичні особи нотаріально завіряють установчий договір Відповідальність за відповідність законодавчим вимогам установчих документів несуть засновники.За наявності всіх документів орган державної реєстрації повинен протягом п'яти робочих днів зареєструвати координаційний центр кластера й видати свідоцтво про державну реєстрацію встановленого зразка з ідентифікаційним кодом його членів(якщо такі є). У реєстрації може бути відмовлено лише в тому разі,якщо не був поданий повний пакет документів, відповідно до вимог положення про державну реєстрацію.Орган державної реєстрації в п'ятиденний строк після реєстрації координаційного центру повідомляє і передає в статистичне управління, податкову інспекцію копії реєстраційних карток із поміткою про реєстрацію кластера, а в Пенсійннй фонд і фонди соціального страхування нлданггь інформацію про реєстрацію координаційною центру кластера.

РЕЄСТРАЦІЯ В ПОДАТКОВІЙ ІНСПЕКЦІЇ ТА ІНШИХ ОРГАНАХ

Керівник координаційною центру кластера повинен стати на облік у податковій інспекції. Особа, уповноважена кластером, подає до відповідного відділу внутрішніх справ копію свідоцтва про реєстрацію, два зразки ескізів печаток і штампів, які затверджуют ься правлінням (або зборами), і документ про оплату за виготовлення печаток і штампів, після чого протягом п'яти робочих днів відділ зобов'язаний видати дозвіл на виготовлення печаток і штампів.На печатках і штампах має бу ти ідентифікаційний код координаційною центру кластера, отриманий протягом місяця в обласному управлінні статистики. За наявності свідоцтва про реєстрацію.Прийпяття на облік у податковій інспекції, у відділі статистики. Пенсійному фонді, фондах соціального страхування, відкриття розрахунковою рахунку в банку, отримання ідентифікаційного коду, виготовлення печатки й штампу кластер має право почати господарську діяльність.Якщо процедура проведена належним чином, заходи з розробки нормативних документів і реєстрації можна завершити протягом півтора-двох місяців.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]