Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по КП.останні зміни.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
4.57 Mб
Скачать

2.8. Посилання в тексті записки на джерела використання формул, таблиць, рівнянь і ін.

Посилання в тексті записки на джерела потрібно зазначати порядко­вим номером за переліком посилань, виділеним двома квадратними дуж­ками, наприклад, «...у працях[1–3]...»;

У разі посилань на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, ілюстрації, таблиці, формули, рівняння, додатки зазначають їхні номери. При поси­ланнях слід писати: «...у розділі 4...», «...дивись 2.1...», «...за 3.3.4...», «... відповідно до 2.3.4.1...», «...на рис. 1.3...» або «...на рисунку 1.3...», «...у таблиці 3.2...», «...(див. табл. 3.2)...», «...за формулою (3.1)...», «...у рівнян­нях (1.7)–(1.9)...»,

«...у додатку 1».

При посиланні на стандарти і технічні умови вказують лише їх позначення, наприклад, ГОСТ 2.105–95.

2.9. Переліки посилань. Додатки. Примітки

Всі джерела нумерують наскрізно арабськими цифрами, рекомендовано в алфавітному порядку.

Рекомендується також список використаної літератури, в якому найменування використаних літературних джерел, патентів, нормативно–технічних документів, інформації з Internet тощо, розміщувати в порядку появи посилань в тексті пояснювальної записки.

Про кожен документ подаються такі відомості:

1.Якщо автор один: то пишеться прізвище і ініціали автора, назву книжки, ставиться крапка, тире, місто видання книжки, крапка, тире, назва видавництва, крапка, тире рік випуску.

Приклад. р

Ремонт автомобілів /1.Є. Дюмін. – М.: Транспорт, 1999. – 280 с.

2.Якщо два і більше авторів, то їх прізвища перераховуються за порядком у якому вони вказані в книжці, повна назва книжки яка не береться в лапки, назва міста видання книжки; назва видавництва (без лапок), рік видання.

Приклад

Ремонт машин / О.І. Сідашенко, O.A. Науменко, А .Я. Поліський та ін.; За ред. О.І. Сідашенка. – К.: Урожай, 1994. – 400 с.

Для міст Києва, Харкова, Москви, Ленінграда (нині Санкт–Петербурга) вживаються скорочення К,Х,М,Л,СП. Назва видавництва ( без лапок), рік видання (без слів "рік" або скорочення "р".

Кожна група відомостей відокремлюється одна від одної знаком крапка і тире (. –).

Бібліографічний опис роблять мовою документа.

Якщо на титульному аркуші відсутнє прізвище автора то запис починають з назви книжки, після косої риски пишуть ініціали і прізвище редактора і далі всі елементи.

Технічна діагностика машин / B.I. Кірса. – К.: – Урожай. – 2000

Для винаходів вказують номер авторського свідоцтва, патенту, державу, у якій воно видано, назву винаходу, прізвище та ініціали авторів виданих, в якому опубліковано опис винаходу, рік випуску та його номер.

Додатки оформляються як продовження записки.

У тексті записки на всі додатки повинні бути посилання. Розміщують додатки в порядку посилань на них у тексті.

Додатки бувають обов'язкові та довідникові (ТЗ, лістинги розроблених програм, переліки елементів до принципових схем, таблиці до схем з'єднань, карти технологічних маршрутів, специфікації складальних одиниць тощо).

Якщо додаток – це документ, який має самостійне значення і оформ­лений згідно з вимогами, то перед його копією вкладають аркуш, на яко­му посередині друкують «ДОДАТОК » та його найменування.

Примітки

Одну примітку не нумерують. Пишеться слово «Примітка». (П–велике із абзацу).

Декілька приміток нумерують послідовно арабськими цифрами.

Після слова «Примітка» ставиться крапка, а пояснення проводять з нового рядка і з абзацу.

Приклад

Примітка.

1_________

2_________ (після чисел 1,2 крапок не ставиться)