Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка по КП.останні зміни.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
4.57 Mб
Скачать

1.4. Мета курсового проектування

Основною метою проектування є систематизація, подальше закріплення і поглиблення знань та практичних навичок, які отримані під час навчання у навчальному закладі, а також накопичення досвіду самостійної роботи при вирішенні конкретних завдань технічної експлуатації рухомого складу автомобільного транспорту.

У процесі проектування і вирішення реальних виробничо–технічних завдань студент повинен вміти:

  • використовувати сучасні методи техніко–економічного аналізу, які на всіх етапах курсового проектування забезпечують достовірність обґрунтування і раціональний вибір організаційних і технічних рішень;

  • застосовувати теоретичні положення при вирішені практичних завдань і чітко формулювати свої пропозиції;

  • виконувати детальний аналіз конструкцій стендів і пристроїв, що використовуються в технологічних процесах ТО і ПР автомобілів та обґрунтовувати вибір найбільш прийнятних конструкцій для конкретних умов роботи підприємства;

знати:

  • методику виконання технологічного розрахунку ТО і ремонту автомобілів підприємства (АТП і СТО) з урахуванням технічного стану рухомого складу та умов його експлуатації, режиму роботи підприємства, рівня його технічної оснащеності та інших факторів;

  • широко використовувати передові, прогресивні розробки, які направлені на оптимізацію виробничих процесів технічного обслуговування (ТО) і поточного ремонту (ПР) рухомого складу;

  • передбачити необхідні заходи для забезпечення охорони праці та оточуючого середовища;

  • оформити розрахунково–пояснювальну записку і графічну частину проекту у відповідності з вимогами до ЄСКД.

Курсовий проект (КП) є кваліфікаційною роботою студента. Для якісного виконання КП та успішного захисту необхідно обов'язкове дотримання вимог наукової організації процесу курсового проектування, починаючи із своєчасного отримання студентом індивідуального завдання та закінчуючи захистом виконаних розробок.

2. Вимоги до оформлення розрахунково–пояснювальної записки кп

2.1.Тематика, структура і зміст кп

Курсовий проект складається із пояснювальної записки та графічної частини. Теми мають комплексний характер і передбачають одночасне вирішення технічних, організаційних, конструкторських та економічних завдань автотранспортних підприємств.

Тема курсового проекту включає назву технологічного процесу, передбаченого проекту. Наприклад: «Організація робіт в агрегатному відділенні з розробкою технологічного процесу ремонту коробок передач», або «Організація робіт в зоні ПР з розробкою технологічного процесу обслуговування і ремонту передніх підвісок». Вихідні дані встановлюють:

  • тип підприємства (АТП,СТОА);

  • тип і марка рухомого складу;

  • середньодобовий пробіг;

  • режим роботи;

  • кількість змін роботи;

  • категорія умов експлуатації.

Робота з виконання проекту складається з декількох етапів, кожний з яких є закінченим розділом і виконується у зазначений в завдані термін.

Проект має відповідати завданню на проектування.

Оформлення змісту

До змісту включають: вступ, послідовно перелічені назви всіх розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів (якщо вони мають заголовки), висновки і пропозиції, перелік посилань, назви додатків. Слово «Зміст» записують симетрично тексту приблизно посередині сторінки .

Цифри сторінок повинні проставлятись так, щоб ряди чисел у всіх графах були розташовані один під одним.

Завдання на виконання курсового проекту

Після затвердження теми курсового проекту керівники розробляють індивідуальні завдання для кожного студента.

Завдання на курсове проектування розглядаються цикловою комісією, підписуються керівником курсового проекту, головою циклової комісії затверджуються заступником директора з навчальної роботи.

Взірець завдання на КП і зміст розрахунково–пояснювальної записки подано в додатках 11 і 12. В процесі курсового проектування розв'язуються завдання підвищення ефективності виробництва за рахунок підвищення продуктивності праці, максимального енергозбереження, підвищення якості та збільшення видів послуг, більш повного використання всіх видів ресурсів, попередження забруднення навколишнього середовища.