Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Павловська 2.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
2.68 Mб
Скачать

1. Економічна ефективність використання виробничого потенціалу

1.1. Склад і структура земельних угідь, їх економічна, вартісна і екологічна оцінка. Питома вага радіоактивно забруднених, еродованих, меліорованих угідь. Наявність земельного кадастру. Стан проведення земельної реформи. Функціонування складових ринку землі у даному підприємстві. Розмір земельного паю та орендна плата за нього. Еколого-економічна ефективність використання земельних угідь та шляхи її зростання.

1.2. Наявність та ефективність використання матеріальних ресурсів. Рівень забезпечення підприємства технікою. Організація ремонтів техніки та її зберігання. Вплив на навколишнє середовище. Енергомісткість виробництва, енергоозброєність та енергозабезпеченість. Еколого-економічна ефективність використання техніки та шляхи її зростання.

Склад і структура основних виробничих фондів (ОВФ). Рівень забезпеченості підприємства ОВФ та ефективність їх використання. Оборотні засоби: рівень забезпечення, співвід­ношення з основними. Шляхи раціонального використання.

1.3. Забезпеченість підприємства трудовими ресурсами, професійна структура і віковий склад. Форми організації праці та її оплата, показники продуктивності праці. Рівень та види безробіття. Шляхи зростання ефективності використання трудових ресурсів підприємства.

2. Еколого-економічна ефективність господарської діяльності підприємства

Традиційні натуральні і вартісні показники економічної ефективності та еколого-економічної ефективності діяльності підприємства. Їх характеристика. Шляхи росту еколого-економічної ефективності підприємства в цілому. Перспектива діяльності підприємства на основі приватної власності на землю та майно.

3. Ефективність функціонування основних і допоміжних галузей підприємства

3.1. Рослинництва

Структура посівних площ, урожайність, валові збори основних сільськогосподарських культур. Технології виробництва основних культур та їх ефективність. Рівень механізації. Система машин. Форми організації праці в рослинництві. Об’єми та канали реалізації рослинницької продукції, їх ефективність. Еколого-економічна ефективність продукції рослинництва. Шляхи її росту. Перспектива виробництва конкурентоспроможної продукції.

3.2. Кормовиробництва

Площа, структура, урожайність кормових культур. Наявність сіножатей та пасовищ, їх екологічний стан та продуктивність. Способи заготівлі кормів, рівень забезпеченості кормосховищами. Організація праці у кормовиробництві. Рівень механізації виробничих процесів в галузі.

Еколого-економічна ефективність кормовиробництва. Пропозиції щодо вдосконалення структури кормової площі з врахуванням еколого-економічної оцінки.

3.3. Тваринництва

Кількісний і породний склад стада, спеціалізація. Рівень забезпеченості типовими приміщеннями та робочою силою. Рівень механізації основних виробничих процесів. Спосіб утримання тварин. Тип і рівень годівлі. Забезпеченість кормами. Резерв росту продукції тваринництва за рахунок раціонального використання кормів.

Продуктивність тварин та валове виробництво основних видів продукції тваринництва. Об’єм та канали реалізації, їх ефективність.

Еколого-економічна ефективність виробництва основних галузей тваринництва. Шляхи її зростання. Перспектива виробництва конкурентоспроможної продукції.