Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Панасюк К.А. Організація роботи офісу та ділово...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
801.79 Кб
Скачать

4. Практичні завдання.

1. Перепишіть текст, правильно оформіть додаток.

Ректорові Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова академіку АПН України проф. Шкілю М.І. студентки Чернігівського педагогічного інституту Марченко Наталії Іванівни

Заява

Прошу зарахувати мене студенткою IV курсу природничо-географічного факультету із спеціальності "Географія та економіка" у зв'язку з переїздом моєї сім'ї до Києва на проживання. Додаток: витяг із залікової книжки на 2 арк. в 1 прим., характеристики, видана Чернігівським педагогічним інститутом, на 1 арк. в 1 прим.; свідоцтво про народження на 1 арк. в 1 прим; довідка про місце проживання на 1 арк. в 1 прим.

2. Перепишіть документ, правильно оформивши наказ.

ДЕРЖБУД УКРАЇНИ

Інститут автоматизованих систем планування та управління в будівництві

(НДІАСБ)

00.00.00 НАКАЗ № м. Київ

Щодо особового складу

НАДАТИ:

Мельнику Андрію Миколайовичу, головному інженеру, чергову відпустку з 00.00.00 по 00.00.00 на 24 робочих дні, за період роботи. Підстава: графік відпусток і заяво А.М. Мельника.

Директор (підпис) О.О. Білик

3. Виправте помилки в оформленні документа.

ВИТЯГ

з протоколу засідання правління КСП "Нива".

Слухали: голову правління Марчука Ю.І. про надання матеріальної допомоги Семенцовій Н.П.

Ухвалили: надати матеріальну допомогу Семенцовій Н.П,

4. Напишіть наказ щодо особового складу. Залиште місце для кутового штампу.

Кутовий штамп. Наказ. Дата. Номер. м. Донецьк. Про переведення на іншу роботу. Перевести: Соловйову Людмилу Іванівну, менеджера з внутрішнього туризму, на посаду начальника туристичного відділу з 20.10.2010 з посадовим окладом 3000 грн. на місяць. Підстава: заява Соловйової Л.І. із візами. Директор ТОВ «Турист» І.Т. Зотов. Візи: Відділ кадрів, Керівник структурного підрозділу, Плановий відділ. З наказом ознайомлена. Підпис.

5. Відредагуйте текст. Допишіть відсутні реквізити.

00.00.00 № 15 м. Київ

Прийняти на посаду бухгалтера-економіста фірми Куц Аллу Михайлівну з окладом 280 гривень.

Начальник планового відділу дав згоду.

Директор фірми (підпис) В.П. Кононенко

6. Прочитайте документ; відредагуйте текст, допишіть відсутні відомості.

ПРОТОКОЛ

загальних зборів студентів ІІ курсу, 22 гр.

11.10.2010

Голова: Панченко О.П.

Присутні: декан факультету проф. Зеленоз В.П. доц Кравець І.Б., студенти ІІ курсу.

Повістка денна:

1. Про підготовку до зимової сесії.

2. Про дисципліну та успішність студентів ІІ курсу.

Слухали: Виступ старости групи Адаменка О.І.

Ухвалили: 1. До 20.12.2002 р. ліквідувати всі негативні оцінки. Про стан успішності відстаючих студентів повідомити батьків.

Слухали: ...

Голова зборів: (підпис) Панченко О.Г.

Секретар: (підпис) Штанюк Р.Д.

Змістовий модуль іі. Документаційне забезпечення діяльності туристичних закладів Тема 5. Оформлення ліцензування та сертифікації туристичної діяльності

АНОТАЦІЯ:

Тема присвячується вивченню правил документаційного оформлення ліцензування та сертифікації в туристичному бізнесі.

НАВЧАЛЬНІ ЗАВДАННЯ:

- вивчити документу вальне оформлення ліцензування туристичної діяльності;

- вивчити правила документаційного оформлення сертифікації.

ФОРМИ КОНТРОЛЮ:

- усне опитування,

- тестування.

ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ТЕМИ:

Ліцензування туроператорської діяльності є обов’язковим, передбаченим Законом України «Про туризм» і нормуються «Ліцензійними умовами провадження туроператорської та турагентської діяльності» зі змінами. Для отримання ліцензії на туроператорську діяльність подаються такі документи:

1.  Заява про видачу ліцензії на бланку встановленої форми (згідно з додатком 1 до пункту 1.2.4 Ліцензійних умов провадження туроператорської та турагентської діяльності.

Особливості заповнення заяви:

заява заповнюється на комп’ютері українською мовою (рукописна заява не приймається);

підписується керівником суб'єкта господарювання, завіряється печаткою.

в заяві вказується повне найменування суб`єкта господарювання згідно з свідоцтвом про державну реєстрацію;

всі адреси в заяві вказуються в повному обсязі: індекс, область, місто/сел., район міста, вулиця, будинок, приміщення);

в розділі – місцезнаходження філій/інших відокремлених підрозділів вказується адреса офісного приміщення (або адреса філії; відокремленого підрозділу) де буде здійснюватись діяльність; 

валютний рахунок (не обов'язковий), вказується за його наявності.

2.  До заяви додаються такі документи:

нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію суб`єкта господарювання

копія довідки з банківської або іншої кредитної установи про підтвердження фінансового забезпечення відповідальності суб’єкта господарювання у розмірі, визначеному ст. 15 Закону України  «Про туризм» (банківська гарантія);

засвідчені в установленому порядку  (кожний аркуш завірений підписом керівника та печаткою) копії документів, що підтверджують право власності суб'єкта господарювання або оренди ним службового приміщення (офісу) Договір суборенди (піднайму) не допускається. (Істотними умовами договору оренди є:  строк, на який укладається договір оренди; орендна плата (ст. 284 Господарського Кодексу України));

засвідчена в установленому порядку  (кожний аркуш завірений підписом керівника та печаткою) копія договору із страховою компанією про обов'язкове страхування (медичне та від нещасного випадку (страхування туристів за кордоном так і по Україні!!!) туристів, що здійснюють туристичні подорожі;

опис документів.

3. Особливі умови: зверніть увагу, що у відповідності до п.4.1. керівник туроператора, керівник філії, іншого відокремленого підрозділу туроператора повинен мати вищу освіту та стаж роботи в галузі туризму не менше 3 років або вищу освіту в галузі туризму.

Для проведення сертифікації послуг з розміщення у Системі заявник подає заявку до будь-якого з призначених органів із сертифікації, а за відсутності інформації про його наявність – до Національного органу України з сертифікації, який направляє заявку до призначеного органу із сертифікації. Зразок заявки на проведення сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) з присвоєнням (або без присвоєння) категорії готелю або аналогічного йому засобу розміщення) у Системі сертифікації УкрСЕПРО.

В заяві відображається:

найменування та місцезнаходження засобу розміщення, найменування та ідентифікаційний код за ЄДРПОУ юридичних осіб (прізвище, ім'я, по батькові та ідентифікаційний номер за ДРФО (за наявності) фізичної особи);

прізвище, ім'я, по батькові керівника засобу розміщення або фізичної особи – виконавця послуги та його посада;

код за Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016-97, затвердженим наказом Держстандарту України від 30.12.97 №822 (H – секція - Послуги готелів та ресторанів назва – 55 – розділ).

Заявником на сертифікацію послуг з розміщення може бути фізична або юридична особа - виконавець послуги або вповноважена ним особа.

Після отримання заявки на сертифікацію орган із сертифікації направляє заявнику опитувальну анкету. Заповнена опитувальна анкета з інформацією щодо послуги подається заявником до органу із сертифікації. Зміст наданої інформації є конфіденційним.

ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ: