Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
присяжний книжка.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
847.87 Кб
Скачать

Редакції газети

Галичина” – газети Рад народних депутатів Івано-Франківської області

Газета „Галичина” – друковане видання Рад народних депутатів, надалі Газета, розрахована на республіканську аудиторію. Виходить чотири рази на тиждень, розповсюджується в межах України, а також в українській діаспорі.

Газета об’єктивно інформує читачів про події в краї, Україні, світі, висвітлює діяльність Рад народних депутатів, хід економічної реформи, сприяє встановленню незалежної правової демократичної Української держави.

Редакція газети „Галичина” сприяє здійсненню рівних прав громадян на вільне висловлювання думок, отримання і поширення суспільно значимої інформації. Всю творчу та організаційну роботу газета підпорядковує одній меті – служінню інтересам людей, консолідації усіх здорових сил на зміцнення політичного і економічного суверенітету України.

Редакція газети „Галичина” у своїй діяльності керується законодавством, зокрема Законом України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, дбає про дотримання інтересів трудового колективу, за схоронність і примноження наявної власності газети.

Місцезнаходження: м. Івано-Франківськ: вул. Січових Стрільців, 25; тел. 2-50-90.

І. ЗАСНОВНИКИ

Засновниками газети „Галичина” (надалі Редакція) – є обласна Рада народних депутатів і трудовий колектив редакції „Галичини”, які будують свою діяльність на основі установчого договору. Редакція самостійно здійснює політику, визначену програмою цього видання. При виникненні принципових розбіжностей між засновниками на вимогу однієї із сторін спірне питання вирішується в порядку, встановленому цивільним процесуальним законодавством України і згідно зі ст. 9 Закону України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”. При нездатності засновників знайти спільне взаємоприйнятне рішення, може бути поставлене питання про розрив співзасновницьких відносин.

Редакція є юридичною особою з часу державної реєстрації, має окремий баланс, розрахунковий та інші рахунки, круглу печатку зі своїм найменуванням, кутовий штамп та інші необхідні реквізити.

ІІ. ГОЛОВНИЙ РЕДАКТОР

Діяльністю редакції в межах повноважень, визначених цим статутом, керує головний редактор. Він представляє газету у відносинах із співзасновниками і видавцями, з авторами, державними установами, профспілковими і судовими органами, громадськими і кооперативними організаціями, об’єднаннями і громадянами.

Головний редактор очолює редакційну колегію, організовує і спрямовує її роботу, веде засідання, здійснює кадрову політику, забезпечує виконання прийнятих рішень.

Крім усього, зазначеного вище, головний редактор виконує обов’язки, визначені Законом України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні)”.

Головний редактор газети обирається на посаду на загальних зборах трудового колективу і затверджується сесію обласної Ради. Він не може бути звільнений з посади без згоди трудового колективу редакції.

ІІІ. РЕДАКЦІЙНА КОЛЕГІЯ

Обирається з числа журналістів прямим таємним голосуванням творчих працівників редакції. Очолює редколегію головний редактор.

Редколегія – дорадчий орган управління діяльністю редакції. До її основних функцій входить: перспективне планування роботи і підтримання високого професійного рівня видання; визначення структури, штатного розкладу і кадрового складу редакції; встановлення правил внутрішнього розпорядку в колективі і форм оплати праці журналістів. З найважливіших питань рішення приймається більшістю голосів членів редколегії.

Рішення редакційної колегії набирає чинності після його затвердження головним редактором і є обов’язковим для виконання членами трудового колективу.