Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
присяжний книжка.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
847.87 Кб
Скачать

Vііі. Зовнішньоекономічна діяльність

Газета через рекламно-комерційний відділ спільно із зарубіжними фірмами й приватники особами

  • укладає договори на предмет співробітництва в галузі реклами, торгівлі, наданні різних послуг тощо;

  • закуповує оргтехніку, папір для свого видання та іншої друкованої продукції;

Редакція має свій валютний рахунок, через який проводить фінансові розрахунки із зарубіжними фірмами.

ІХ. СТАТУТ ГАЗЕТИ

Статут газети, а також поправки до нього, приймаються на загальних зборах працівників редакції і затверджуються головним редактором газети та головою обласної Ради народних депутатів.

Х. УМОВИ РЕОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ РЕДАКЦІЇ

Реорганізація і ліквідація Редакції проводиться за рішенням засновників за участю трудового колективу редакції, чи за рішенням суду або арбітражного суду у випадках і порядку, передбаченому чинним законодавством.

Головний редактор /підпис/ Б.Галюк

Додаток 6

УСТАНОВЧИЙ ДОГОВІР

між співзасновниками

Івано-Франківською обласною Радою народних депутатів

і

трудовим колективом редакції газети „Галичина”

Згідно зі ст. 9 та 31 Закону України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” обласною Радою народних депутатів в особі її голови С. Волковецького і трудовим колективом редакції в особі головного редактора Б. Галюка укладено Установчий договір, за яким сторони беруть на себе такі зобов’язання:

І. Обласна Рада народних депутатів

  1. Обласна Рада спільно з редакцією визначає програму видання, його концепцію й основні напрями діяльності.

  2. Надає редакції офіційну інформацію, рішення, повідомлення та інші документи обласної Ради, її робочих органів для висвітлення їх у пресі.

  3. Гарантує депутатам обласної та інших Рад народних депутатів згідно із Законом про статус народного депутата можливість для виступів у газеті з актуальними статтями, які не суперечать програмним цілям видання.

  4. Як співзасновник забезпечує економічну підтримку газети, щорічно виділяє і вчасно перераховує з бюджету кошти для нормального функціонування редакції і своєчасного виходу газети.

  5. Згідно зі ст. 31 Закону України про пресу сприяє у вирішенні побутових умов життя і праці журналістів та інших співробітників редакції.

  6. При наявності прибутку від діяльності редакції бере участь у його розподілі.

Іі. Трудовий колектив редакції газети „Галичина”

  1. Неухильно здійснює програму видання, виражену в епіграфі „В єдності – сила народу” і спрямовану на побудову незалежної правової демократичної Української держави, утвердження в Галичині і в Україні повноправного громадянського суспільства.

  2. Здійснює творчу роботу щодо висвітлення діяльності Ради, її комісій, робочих органів, а також інших питань життя області і держави на основі статей 2, 3, 6, 23, 25, 26 і 36 Закону України „Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, а також редакційного Статуту, відповідно до яких газета є вільною і втручання в її діяльність поза межами Закону про пресу забороняється.

  3. Надає співзасновникові право на публікацію безкоштовних оголошень про проведення заходів духовного, патріотичного, культурологічного спрямування, а також про роботу сесій тощо.

  4. Редакція готує до друку матеріали, подані обласною Радою, депутатами місцевих Рад, залишаючи за собою право на опрацювання (літературне редагування, скорочення чи виклад) згідно з чинним законодавством.

  5. Редакція може мати власну точку зору як на процеси, що відбуваються в області, в Україні, так і на діяльність обласної Ради, депутатів всіх рівнів. Журналісти мають право на критичний аналіз роботи як обласної Ради в цілому, так і її комісій, фракцій, окремих депутатів.

  6. Спільно із співзасновником фінансує випуск газети з коштів, що надходять від передплати, продажу газет вроздріб, рекламної та комерційної діяльності тощо.

Голова обласної Ради Головний редактор

народних депутатів газети „Галичина”

/підпис/ С. Волковецький /підпис/ Б. Галюк

(кругла печатка) (кругла печатка)

/дата/

Додаток 7

„Затверджую”

Головний редактор /підпис/ В.Назарук

„___”___________2000__р.

/кругла печатка/