Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

14. Впровадження об’єктів з використанням ole і dde принципів у excel і у winword.

Вставляти дані (текст, діаграми та інші об’єкти) з одного файла в інший можна виконувати за підтримки засобів OLE — технології зв’язку між програмами, яка дозволяє програмам разом використовувати дані. Усі програми пакета Microsoft Office підтримують технологію OLE за допомогою пов’язаних та впроваджених об’єктів.

Пов’язаний об’єкт — це дані, створені в одному файлі та впроваджені в інший з підтримкою зв’язку між файлами.

Упроваджений об’єкт — це дані, створені і вставлені з одного файла в інший.

Основною відміністю між пов’язаними та впровадженими об’єктами є місце зберігання об’єктів, а також спосіб поновлення даних. При роботі з пов’язаним об’єктом поновлення відбувається тільки у випадку зміни змісту файла, з якого він був скопійований, і пов’язані дані при цьому зберігаються у цьому файлі. Таким чином при використанні пов’язаних об’єктів файл, у який ці об’єкти впроваджуються, практично не збільшується у розмірі.

У випадку використання впроваджених об’єктів, при зміні файла — джерела впровадженого об’єкта, зміст кінцевого файла не змінюється, а впроваджені об’єкти стають частинами кінцевого файла.

Також можна використовувати засіб динамічного обміну даними (DDE) — це визначений протокол (набір правил) обміну даними між програмами Windows, при якому впроваджені об’єкти стають частинами кінцевого файла та автоматично змінюються при зміні даних файла, з якого вони впроваджувалися.

При упровадженні об’єктів з документа Microsoft Word у документ Microsoft Word використовується копіювання або переміщення. Активізується файл, з якого мають бути скопійовані або переміщені об’єкти, виділяється потрібний фрагмент, копіюється або переміщується у буфер обміну, а потім активізується кінцевий файл і провадиться вставляння змісту буфера обміну в потрібну частину документа.

Також можна скопіювати одразу весь текст документа Microsoft Word у вибране місце поточного документа. Для цього викликається пункт меню Вставка/Файл…, зі списку файлів вибирається потрібний і натискається кнопка Вставить.

При упровадженні фрагментів файла, створеного іншою програмою Windows у поточний документ Microsoft Word, необхідно відкрити файл-джерело даних, скопіювати потрібний фрагмент у буфер обміну даними, перемкнутися у документ Microsoft Word і викликати пункт Правка/Специальная вставка…

15. Впровадження таблиць і діаграм ms Excel в Word.

Word надає кілька способів вставки даних Microsoft Excel до документа Word. Наприклад, можна легко скопіювати і вставити лист чи діаграму. Чи можна вставити лист чи діаграму у вигляді зв'язаного об'єкта чи впровадженого об'єкта. Основні відмінності між зв'язуванням і вбудовуванням полягають у місці збереження даних і способу відновлення даних після приміщення їх у документ:

Зв'язаний об'єкт - лист чи діаграма - відображаються в документі, але його інформація зберігається у вихідній книзі Microsoft Excel. При редагуванні даних у Microsoft Excel, Word може автоматично обновляти лист чи діаграму в документі. Зв'язування слід застосовувати, коли необхідно включити незалежно вводиться інформацію, таку як дані, зібрані різними відділами, а також коли потрібно зберігати оновлювану в Word інформацію. Зважаючи на зберігання пов'язаних даних в окремому місці, зв'язування може також допомогти мінімізувати розмір файлу документа Word.

Впроваджений об'єкт - лист чи діаграма - зберігає інформацію безпосередньо в документі Word. Для редагування впровадженого об'єкта зробіть подвійне клацання на ньому, щоб запустити Microsoft Excel, виконайте необхідні зміни, а потім поверніться в Word. Можна впровадити існуючий чи новий порожній лист чи діаграму. Зважаючи на зберігання інформації в документі Word, упровадження варто застосовувати, коли потрібно поширення оперативної версії документа особам, які не будуть мати доступу до окремо зробленим листами і діаграм.

Зв'язаний об'єкт .Дані (об'єкт), створені в одному файлі та вставлені в інший файл з підтримкою зв'язку між файлами. Зв'язаний об'єкт буде автоматично оновлюватися у разі оновлення вихідного файлу. Зв'язаний об'єкт не є частиною файлу, в якому він вставлений.

Для того, щоб створити діаграму на основі існуючого листа чи діаграма Microsoft Excel необхідно: відкрити документ Word і книгу Microsoft Excel, що містить дані, необхідні для створення зв'язаного об'єкта. Перейти у вікно Microsoft Excel, а потім виділити весь лист, діапазон осередків чи потрібну діаграму.Вибрати команду "Копіювати". Перейти в документ Word, а потім виберіть місце вставки зв'язаного об'єкта. Вибрати команду "Спеціальна вставка" в пункті меню "Правка". У вікні, що з'явилося вибрати команду "Вставити зв'язок".З виборчого списку "Як" виберіть потрібний параметр. Для відображення зв'язаного об'єкта - листа або діаграми - у вигляді значка потрібно встановити прапорець "У вигляді значка". Для попередження відображення об'єкта - листа або діаграми - у вигляді графічного об'єкта, який можна позиціонувати перед текстом або за ним і іншими об'єктами, зніміть прапорець "Поверх тексту".

Впроваджений об'єкт Дані (об'єкт), вставлені у файл. Будучи впровадженим, об'єкт стає частиною файлу. При подвійному натисканні впроваджений об'єкт відкривається за допомогою програми, в якій був створений. Все що вносяться у впроваджений об'єкт зміни відображаються в містить його фото. Для створення нового впровадженого листа чи діаграми Microsoft Excel потрібно в документі Word вибрати місце вставки нового впровадженого об'єкта: листа чи діаграми. Після цього потрібно вибрати команду "Об'єкт" в меню "Вставка", а потім вибрати вкладку "Створення". У списку "Тип об'єкта виберіть" Лист Microsoft Excel "або" Діаграма Microsoft Excel ", а для відображення впровадженого об'єкта - листа або діаграми - у вигляді значка встановіть прапорець "У вигляді значка". Для попередження відображення об'єкта - листа або діаграми - в вигляді графічного об'єкта, який можна позиціонувати перед текстом або за ним і іншими об'єктами, зніміть прапорець "Поверх тексту". Після всього цьогонатисніть кнопку "OK".

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]