Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

96. Створення кнопочних форм у середовищі Microsoft Access та технологія роботи з ними.

Кнопочна форма дозволяє легко переміщуватися по БД. Можна створювати її самостійно або за допомогою диспетчера кнопочних форм. Виклик диспетчера кнопочних форм здійснюється так:

1. Сервис – Надстройки – Диспетчер кнопочных форм.

2. Погодитися з запрошенням.

3. В діалоговому вікні натиснути Змінити.

4. В діалоговому вікні Зміна сторінки кнопочної форми ввести ім’я в поле Назва кнопочної форми і натиснути Створити.

5. В діалоговому вікні Зміна сторінки кнопочної форми ввести текст підпису для першої кнопки і вибрати команду в полі зі списком Команда.

6. Для більшості вибраних команд під полем Команда відкривається нове поле зі списком. Вибрати необхідний елемент в цьому полі.

7. Повторити кроки з 6 по 8 для створення всіх необхідних кнопок кнопочної форми. Щоб змінити або вилучити якусь зі створених кнопок, треба вибрати ім’я цієї кнопки в списку Елементи даної кнопочної форми і натиснути кнопку Змінити або Вилучити. Якщо необхідно змінити порядок кнопок в списку вибрати елемент і натиснути кновку Вверх або Вниз.

8. Закінчити створення кнопочної форми, натиснути кнопку Закрити.

Диспетчер кнопочних форм дозволяє створювати кнопочні форми, кнопки яких відкривають інші кнопочні форми. За допомогою описаних вище дій може бути створено декілька кнопочних форм. Для того, щоб зробити кнопочну форму стартовою кнопочною формою, яка б відкривалася за замовчуванням при запуску БД, необхідно вибрати ім’я кнопочної форми в діалоговому вікні Диспетчер кнопочних форм і натиснути кнопку Через замовчування. Для того, щоб відкрити з кнопочної форми іншу кнопочну форму, необхідно вибрати на кроці 5 команду Перехід до кнопочної форми і вказати ім’я кнопочної форми, на яку необхідно перейти.

При створенні кнопочної форми за допомогою диспетчера кнопочної форми створюється таблиця Елементи кнопочної форми. Спроба змінити кнопочну форму в режимі конструктора форми може призвести до того, що додаток припинить працювати. Якщо необхідно внести в кнопочну форму суттєві зміни, рекомендується створити кнопочну форму знову, а потім вказати нову форму як стартову. Для зміни тексту надпису кнопка або команда, яка виконується при натисненні кнопки або об’єкту, який відкривається кнопкою, слід натиснути кнопку Змінити.

97. Створення макросів мовою Visual Basic for Applications.

Макрос - це серія команд і функцій, що зберігаються в модулі Visual Basic і виконується кожен раз, коли необхідно виконати дану задачу.

Макрос записується мовою Visual Basic for Applications. Редактор Visual Basic дозволяє змінювати макроси, а також копіювати їх або з одного модуля в Інший, або між різними книгами. Якщо вкладка Разработчик не відображається, слід виконати такі дії:

відкрити вкладку Файл;

вибрати пункт Параметри та відкрити категорію Настроить ленту.

У категорії Настроить ленту в списку Основные вкладки встановіть прапорець Разработчик, відтак натисніть кнопку ОК. Щоб тимчасово змінити рівень безпеки для ввімкнення всіх макросів, виконати такі дії:

на вкладці Разработчик у групі Код натиснути кнопку Безопасность макросов. У розділі Настройки макросов виберіть пункт Включить все макросы (не рекомендовано, оскільки можливе виконання потенційно небезпечного коду), відтак натисніть кнопку ОК. Щоб уникнути виконання потенційно небезпечного коду, рекомендовано після завершення роботи з макросом повернутися до однієї з настройок, яка вимикає всі макроси. На вкладці Розробник у групі Код клацнути елемент Visual Basic. У редакторі Visual Basic вибрати у меню Insert команду Module. У вікні вихідного тексту модуля ввести потрібний код макросу. Опис макросу повинен починатися оператором Sub, після якого пишеться назва макросу та ставляться пусті дужки. Потім йде власне текст програмного коду макросу, а закінчується опис оператором End Sub. Щоб запустити макрос із вікна модуля, натиснути клавішу F5. Закінчивши створення макросу, у редакторі Visual Basic вибрати у меню File команду Close and Return to Microsoft Excel.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]