Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

131. Упорядкування інформації та використання фільтрів в Microsoft Access.

За замовчуванням дані відтворюються в порядку, встановленому для первинного ключа першої вибраної таблиці. Якщо первинного ключа немає, дані відтворюються в порядку відбору записів. Для задання порядку сортування даних клацнути мишкою на рядку Сортировка, відкрити список і вибрати пункт По возрастанию або По убыванию. Текстові дані сортуються за збільшенням від А до Я, а числові - від 0 до 9, за зменшенням - у зворотному порядку. При сортуванні за кількома полями порядок, в якому поля додані в бланк запиту, визначає їх пріоритет.

Застосування загального фільтра

Відкрити таблицю, запит, форму або звіт. Клацнути в стовпці або елементі керування, який відповідає першому полю, що слід відфільтрувати. На вкладці Основне у групі Сортування й фільтр клацнути елемент Фільтр. Для загального фільтру навести вказівник на пункт Текстові фільтри (Числові фільтри чи Фільтри дат), вибрати потрібний фільтр. Для фільтрів Дорівнює та Між відображається вікно для введення потрібних значень. Для фільтру на основі значень полів зняти прапорці поруч зі значеннями, за якими не потрібно фільтрувати, і натиснути кнопку ОК. Для фільтру значення null у текстових, числових полях і полях дат, у списку із прапорцями зняти прапорець (Виділити все) та встановити прапорець поруч із рядком (Пусті).

Застосування фільтра на основі виділеного фрагмента

Відкрити таблицю, запит, форму або звіт. Перейти до запису зі значенням, яке потрібно використати як частину фільтра, і клацнути в стовпці (у поданні таблиці) або елементі керування (у поданні форми, звіту або режимі розмічування). Для фільтру на основі частково виділеного фрагмента виділити потрібні символи. На вкладці Основне в групі Сортування й фільтр клацнути Виділення, а потім вибрати фільтр, який потрібно застосувати.

Для фільтру інших полів на основі виділеного фрагмента повторити попередні два кроки.

132. Фінансовий аналіз даних в Excel .

Фінансовий аналіз даних в Excel включає в себе використання таких основних фінансових функцій:

=ПЛТ(ставка; кпер; пс; [бс]; [тип])-розрахунок платежу на кожний період;

=ПС(ставка; кпер; плт; [бс]; [тип])-розрахунок першого внеску;

=БС(ставка; кпер; плт; [пс]; [тип])-розрахунок майбутньої суми на рахунку через певний період часу;

=СТАВКА(кпер; плт; пс; [бс]; [тип])-розрахунок процентної ставки для платежу;

=ЧПС(ставка; значення1; значення2; …)-розрахунок ефективності платежів впродовж декількох періодів – прибутково чи ні;

=КПЕР(ставка; плт; пс; [бс]; [тип])-кількість періодів, необхідних для виплати коштів;

=ПРПЛТ(ставка; період; кпер; пс; [бс]; [тип])-повертає суму платежів процентів по інвестиції за даний період;

=ОСПЛТ(ставка; період; кпер; пс; [бс]; [тип])-повертає величину платежу для погашення основної суми по інвестиції за даний період.

Квадратні дужки визначають необов’язковість цих даних. Аргумент тип відповідає за те, коли здійснюється платіж (у кінці чи на початку періоду). Залежно від періодів (рік, півріччя, квартал, місяць) аргумент кпер множиться на 2, 4 або 12, а ставка-ділиться на відповідне число.

Залежно від того, вносяться гроші чи отримуються, перед пс та плт знак – ставиться (1 випадок) чи ні (2 випадок).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]