Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

122. Типи індексів у субд Microsoft Access. Технологія створення індексів різних типів.

В Access індекси використовуються для зручності бази даних і застосовується для знаходження потрібних рядків без виконання пошуку у всій таблиці.

Щоб додати індекси в таблицю, треба виконати наступні дії:

1. Відкрити таблицю в режимі конструктора.

2. Клацнути на потрібному полі.

3. Вказати для властивості Індексоване поле значення Так (Допускаються збіги), Так(Збіги не допускаються) (характерне для ключових полів), або Ні. Різниця між цими індексами Так - у дозволі на повторення даних. У результаті для поля буде створений індекс.

6. Для перегляду всіх індексів таблиці вибрати команду Вид > Индексы або клацнути на кнопці Індекси, розташованій на панелі інструментів. На екрані відобразиться вікно. Для індексів задаються окремі властивості.

7. Закрити вікно Індекси і зберегти таблицю.

Access іноді самостійно призначає індекси, якщо бачить в цьому необхідність. Наприклад, автоматично проіндексоване поле первинного ключа; також дуже часто індексуються різні числові поля.

Не рекомендується забезпечувати індексами кожне поле або таблицю, тому що вони уповільнюють процес обробки даних.

Додавати індекс можна:

до поля, використовуваного для зв'язку двох таблиць (індекси такого роду зазвичай створюються Access).

до поля, яке містить часто використовувані дані.

до часто сортованого поля.

до поля, кожен запис таблиці якого міститиме унікальне значення (індекс Так (Збіги не допускаються)).

123. Типи навчальних систем. Комп‘ютерне тестування.

124. Типи форм у Microsoft Access , приклади використання.

Access надає можливість створювати шість основних типів форм:

- повноекранна форма (в стовпчик);

- стрічкова;

- таблична;

- головна/підпорядкована;

- вільна таблиця;

-діаграма.

Повноекранна - форма, в якій всі поля розміщені в одному стовпці і вирівняні по лівому краю, стрічкова - форма у вигляді таблиці, де кожне значення відтворюється в окремому вікні, таблична - форма також у вигляді таблиці (схожої на таблицю даних).

125. Типи функцій в Excel.

Для зручності роботи функції в Excel розбиті по категоріях: функції керування базами даних і списками, функції дати і часу, DDE/Зовнішні функції, інженерні функції, фінансові, інформаційні, логічні, функції перегляду і посилань. Крім того, присутні такі категорії функцій: статистичні, текстові та математичні.

За допомогою текстових функцій можна обробляти текст: витягати символи, знаходити потрібні, записувати символи в суворо визначене місце тексту і багато чого іншого.

За допомогою функцій дати і часу можна вирішити практично будь-яке завдання, пов’язане з урахуванням дати чи часу (наприклад, визначити вік, обчислити стаж роботи, визначити число робочих днів за будь-який проміжок часу).

Логічні функції допомагають створювати складні формули, що, залежно від виконання тих чи інших умов, робитимуть різні види обробки даних.

У Excel широко представлені математичні функції. Наприклад, можна виконувати різні операції з матрицями: множити, знаходити зворотну, транспонувати.

За допомогою статистичних функцій можливо проводити статистичне моделювання. Крім того, можливо використовувати елементи факторного та регресійного аналізу.

.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]