Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

11. Вікно "Построитель выражений" і технологія його використання в субд Microsoft Access (Приклад).

Вирази можна формувати за допомогою побудовника виразів. Це засіб надає зручний доступ до імен полів і елементів керування, які використовуються в базі даних, а також до безлічі інших вбудованих функцій, що застосовуються під час написання виразів.

Будівник виразів надає можливість пошуку і вставки компонентів вирази, які складно запам'ятати, наприклад ідентифікаторів (імен полів, таблиць, форм, запитів і т. д.), а також імена та аргументів функцій.

За допомогою побудовника виразів можна написати вираз «з нуля» або вибрати одне з готових виразів для відображення номерів сторінок, поточної дати, а також поточної дати і часу.

Наприклад з пункту меню Данные або властивості Условие на значение поля таблиці(у режимі конструктора. З’вляється вікно побудувача виразів яким ми користуємося для побудови виразів.

Верхня область побудувача містить поле виразу, що застосовується для формування вираження. Можна ввести вираз у поле вручну або вибрати потрібні елементи з трьох стовпців в нижній області будівника, а потім вставити їх в поле виразу. Щоб додати елемент, двічі клацніть його та натисніть кнопку Вставити.

У середній частині побудувача виразів відображаються кнопки для вставки у вираз найбільш поширених арифметичних і логічних операторів.

У нижній області утримуються три стовпці.У лівому стовпчику відображаються папки з таблицями, запитами, формами і звітами в базі даних, а також доступні вбудовані функції і задані користувачем функції, константи, оператори і часто використовувані вираження.У середньому стовпці відображаються певні елементи або типи елементів з папки, обраної в лівому стовпчику. Наприклад, якщо вибрати в лівому стовпчику Вбудовані функції, то в середньому стовпці з'явиться список типів функцій. У правому стовпчику виводиться список значень (якщо вони існують) для елементів, вибраних у лівому і середньому стовпцях. Наприклад, якщо вибрати в лівому стовпчику Вбудовані функції і тип функції в середньому, то в правому стовпчику буде виведений список всіх вбудованих функцій вибраного типу.

Запуск побудувала виразів з таблиці: В області переходів клацніть правою кнопкою миші таблицю, яку потрібно змінити, і виберіть у контекстному меню команду Конструктор.У стовпці Ім'я поля виберіть поле, яке потрібно змінити.В області Властивості поля відкрийте вкладку Загальні.Клацніть властивість, у яке потрібно ввести вираз, та натисніть кнопку Побудувати поруч із властивістю.

Запуск побудувала виразів з форми або звіту: В області переходів клацніть правою кнопкою миші форму або звіт, який потрібно змінити, і виберіть у контекстному меню команду Конструктор. Клацніть правою кнопкою миші елемент керування, який потрібно змінити, і в контекстному меню виберіть пункт Властивості. У вікні властивостей знайдіть властивість, в яке потрібно ввести вираз, та натисніть кнопку Побудувати поруч із властивістю.

Запуск побудувала виразів із запиту: В області переходів клацніть правою кнопкою миші запит, який потрібно змінити, і виберіть у контекстному меню команду Конструктор. Клацніть клітинку в бланку запиту, куди потрібно вставити вираз. Наприклад, клацніть клітинку Умова відбору в стовпці, для якого потрібно задати умову відбору, або вічко Поле у ​​стовпці, де потрібно створити обчислюване поле. На вкладці Конструктор у групі Настроювання запиту клацніть Будівник.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]