Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

98. Створення макросів в проекті Microsoft Access та технологія роботи з ними.

У програмі Access макроси краще розглядати як спрощену мову програмування, якою користувач може писати шляхом створення списку дій до виконання. Під час створення макросу користувач вибирає кожну дію з розкривного списку, а потім вводить потрібні відомості для кожної дії. Макроси дозволяють додавати функції до форм, звітів та елементів керування без написання коду в модулі VBA. Щоб відкрити Побудувач макросів:

на вкладці Створити у групі Додатково клацнути елемент Макрос. Якщо ця команда недоступна, клацнути стрілку поруч із кнопкою Модуль або Модуль класу і вибрати пункт Макрос. Під час першого відкриття Побудувача макросів відображаються стовпці Дія, Аргументи та Примітка. У стовпці Аргументи вводяться дії та редагуються аргументи для кожної дії макросу, якщо вони потрібні. Відображається вікно опису, де надається короткий опис кожної дії або аргументу. Для безпосереднього запуску макросу перейти до макросу в області переходів і двічі клацнути його ім’я. На вкладці Знаряддя бази даних у групі Макрос натиснути кнопку Запустити макрос, вибрати макрос у списку Ім'я макросу та натиснути кнопку ОК. Якщо макрос відкрито в конструкторі, натиснути кнопку Запуск на вкладці Конструктор у групі Знаряддя. Змінення макросу:

Додавання рядка дії. Клацнути рядок макросу, вище якого потрібно додати дію, а потім на вкладці Конструктор у групі Рядки натиснути кнопку Вставити рядки. Видалення рядка дії. Клацнути рядок дії, який потрібно видалити, після чого на вкладці Конструктор у групі Рядки натиснути кнопку Видалити рядки. Переміщення рядка дії. Вибрати дію, клацнувши маркер виділення рядка ліворуч від імені дії. Перетягніть маркер виділення рядка для переміщення дії до іншого розташування.

99. Створення макросів і їх використання в субд Microsoft Excel.

Макросом називають файл, у якому зберігається програма послідовності дій, задана користувачем. Макрос має унікальне ім'я. За допомогою макросів можна автоматизувати багато типових технологічних етапів при роботі з документами. Після виклику макросу записана в ньому послідовність дій або команд буде точно відтворена. Макрос створюють двома способами:

— автоматично в спеціальному режимі текстового процесора шляхом запису послідовності дій користувача;

— програмуванням послідовності команд, які підлягають виконанню. У процесі створення макросу засіб записування макросів реєструє всі кроки, потрібні для виконання певних дій. Щоб тимчасово змінити рівень безпеки для ввімкнення всіх макросів,слід виконати такі дії:

на вкладці Разработчик у групі Код натиснути кнопку Безпека макросів;

у розділі Настройки макросов вибрати пункт Включить все макросы та натиснути кнопку ОК. Щоб уникнути виконання потенційно небезпечного коду, рекомендовано після завершення роботи з макросом повернутися до однієї з настройок, яка вимикає всі макроси. На вкладці Разработчик у групі Код треба натиснути кнопку Записать макрос. У полі Имя макроса введіть ім’я для макросу. Першим символом імені макросу має бути буква. Щоб призначити сполучення клавіш із клавішею CTRL для запуску макросу, у полі Сполучення клавіш ввести потрібну букву. У списку Сохранить как виберіть книгу, у якій потрібно зберегти макрос. У полі Опис ввести опис макросу. Натиснути кнопку ОК, щоб почати записування. Виконати дії, які потрібно записати. На вкладці Розробник у групі Код натиснути кнопку Остановить запись. Можна також натиснути кнопку Зупинити запис у лівій частині рядка стану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]