Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

112. Сценарії в Excel і методика їх створення та використання.

Часто виникає необхідність тим самим коміркам присвоїти різні значення, причому так, щоб не втратити попередні. В Excel це виконується за рахунок механізму сценаріїв, виклик якого здійснюється через меню Сервис/ Сценарии. Відкриється вікно, в якому буде список усіх наявних сценаріїв (спочатку цей список порожній). При натисканні кнопки Добавить, з’явиться вікно. У цьому вікні потрібно:

1. Дати ім’я сценарію.

2. Позначити ті комірки, що будуть змінюватися даним сценарієм.

3. Написати коментарі до даного сценарію в поле Примечание.

4. Натиснути кнопку ОК.

Після цього з’явиться нове вікно, в яке потрібно ввести значення для позначених комірок. Описану операцію потрібно повторити кілька разів для створення декількох сценаріїв. Для того, щоб заповнити комірку значеннями з конкретного сценарію, потрібно вибрати його в списку і натиснути кнопку Вывести. Після того, як сценарії створені, можна створити звіт за цими сценаріями. Для цього використовується кнопка Отчет. У вікні Отчет по сценариям вказати тип звіту та структуру, а в полі Ячейка результата – адреси комірок (розділені знаком «крапка з комою»), в яких містяться підсумки. Після цього буде автоматично створена нова сторінка зі звітом за вихідними даними сценаріїв і комірок результатів.

113. Технологія використання Майстра підстановок в Microsoft Access .

Майстер підстановок запускається в таких випадках:

під час створення стовпця підстановки в поданні таблиці,

під час перетягування поля з області Список полів до таблиці, відкритої в поданні таблиці,

у разі вибору пункту Майстер підстановок у стовпці Тип даних під час роботи в поданні конструктора.

На першій сторінці майстра потрібно вибрати основу для стовпця підстановки: таблицю, запит або список введених значень. У майстрі підстановок слід вибрати пункт Стовпець і натиснути кнопку Далі. Вибрати таблицю або запит зі списку та натиснути кнопку Далі. У розділі Доступні поля вибрати поле, яке потрібно додати до підстановки. Натиснути кнопку > для переміщення вибраних полів до списку Вибрані поля та натиснути кнопку Далі. Якщо потрібно, вибрати від одного до чотирьох полів, за якими слід сортувати елементи підстановки, і натиснути кнопку Далі. Установити ширину стовпців у полі підстановки, якщо потрібно, і натиснути кнопку Далі. Установити прапорець Дозволити кілька значень, щоб дозволити їх збереження.

Натиснути кнопку Готово. Після натискання кнопки Готово створюється стовпець підстановки, властивості поля якого визначаються на основі варіантів, вибраних у майстрі підстановок.

114. Технологія передачі повідомлень по e-Mail.

Електронна пошта — це система, що дозволяє пересилати повідомлення з одного комп’ютера на інший через модем або мережеве з’єднання.

Після завантаження програми на екрані з’явиться вікно. Папка «Входящие» містить отримані повідомлення. На повідомлення можна відповісти, вибравши у меню «Сервис» команду «Ответить отправителю», або натиснувши кнопку «Ответить отправителю».

У меню Сообщение вибрати команду Создать, натиснути кнопку «Создать сообщение» або натиснути клавіші CTRL+N. У вікні, що з’явилося, увести потрібну адресу, тему та текст повідомлення. Потім натиснути Отправить, і повідомлення буде відіслане на вказану елекронну адресу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]