Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpory.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
289.67 Кб
Скачать

135. Формати даних у Excel . Умовне форматування.

Общий. Формат за замовчуванням. Числа відтворюються у вигляді цілих чисел, десяткових дробів або в експоненціальному форматі. Числовой. Дає змогу вказати кількість десяткових знаків, визначити розділювач груп розрядів і спосіб відтворення від`ємних чисел. Денежный. Дає змогу вказати число десяткових знаків, використання знака грошової одиниці і спосіб відображення від`ємних чисел. У цьому форматі завжди використовується розділювач груп розрядів. Финансовый. Відрізняється від грошового тим, що знаки грошової одиниці завжди вирівняні по вертикалі. Дата. Дає змогу один з 12 форматів відтворення дат. Время. Дає змогу вибрати один з 8 форматів відтворення часу. Процентный. Дає змогу вибрати число десяткових знаків. Символ % відтворюється завжди. Дробный. Дає змогу вибрати один з 9 дробових форматів відтворення чисел. Экспоненциальный. Число завжди відтворюється з додатковою буквою Е. Користувач може вибрати число десяткових знаків для відтворення. Текстовой. Число розглядається як текст (навіть якщо воно має вигляд числа). Дополнительный. 4 додаткових числових формати (Почтовый индекс, Индекс+4, Номер телефона і Табельный номер). Все форматы. Дає змогу створити особисті числові формати, які не входять в інші категорії.

Умовне форматування застосовується до даних тоді, коли вони задовольняють певним критеріям. Припустимо, у таблиці потрібно виділити числа до 100 одним кольором, а понад 100 іншими кольорами. Використовуючи умовне форматування, Excel відформатує числа по заданих параметрах. Для застосування умовного форматування необхідно проробити наступне:

створити робочу книгу й заповнити кілька комірок довільними числовими даними в діапазоні від 0 до 100;

виділити заповнені комірки;

не знімаючи виділення, виконати команду Формат/ Умовне форматування;

у діалоговому вікні Умовне форматування вибрати у першому полі рядок значення, у другому полі - рядок менше, а в третє поле ввести значення 50; натиснути на кнопку Формат, щоб настроїти формат комірок, що буде встановлюватися при умовному форматуванні;

змінити колір шрифту на зелений;

натиснути кнопку ОК, щоб підтвердити задані параметри умовного форматування. Щоб задати другу умову, повторити попередні кроки, тільки тепер вибрати параметри більше 50 і вибрати відмінний від зеленого колір шрифту. Якщо все зроблено правильно, то числа в таблиці будуть відформатовані відповідно до налаштувань.

136. Форми в субд Microsoft Access. Методика створення і використання.

Використання форм для введення і редагування даних має деякі переваги перед введенням даних в саму таблицю даних. Форми дають змогу вибрати зручне розміщення полів на екрані і забезпечити перегляд графічних об'єктів, що зберігаються в полях об'єкта OLE.

Access дозволяє створювати форми за допомогою Мастера форм. Можна також розробляти форми вручну, відкривши пусту форму і перетягнувши об'єкти в потрібне місце форми. Можна поєднувати автоматизовану і ручну розробку (за допомогою Мастера форм можна створити основу форми, а потім відкрити форму в режимі Конструктор формы і внести зміни вручну).

Для створення форми з допомогою Мастера форм необхідно виконати такі дії.

У вікні бази даних вибрати Формы і клацнути мишкою на кнопці Создать. З'явиться діалогове вікно Новая форма.

У вікні клацнути мишкою на пункті Мастер форм, і в списку знизу вікна вибрати таблицю (запит), на підставі якої буде створюватися форма.

Після завершення процесу Мастер форм дозволяє відкрити форму в режимі форми з вміщеними в ній даними або в режимі Конструктор форм, де можна вручну внести додаткові зміни.

Після клацання мишкою на пункті Мастер форм і вибору потрібної таблиці з'явиться перше діалогове вікно. 

У вікні застосувати список Таблицы/Запросы для вибору таблиць (запитів) як джерел даних для форми, а вікна Имеющиеся поля і Выбранные поля - для вибору полів форми. При виборі таблиці у вікні списку Таблицы/Запросы всі поля цієї таблиці (запиту) з'являться в списку Имеющиеся поля. Вибрати в цьому списку поле для форми, а потім клацнути мишкою на кнопці зі стрілкою праворуч (або двічі по наявному полю) для додавання поля у Выбранные поля.

Після вибору полів з таблиці з'явиться друге діалогове вікно, де можна вибрати вид форми. Після вибору клацнути мишкою на кнопці Далее.

У наступному діалоговому вікні можна вибрати один із десяти стилів для форм, що створюються Мастером форм.

В останньому діалоговому вікні вказується заголовок форми. Якщо форма базується на кількох таблицях, необхідно вказати заголовки для підлеглих форм, що відтворюють дані з вторинних таблиць. За допомогою параметрів діалогового вікна можна відкрити форми з даними або форму в режимі Конструктор, де можна внести додаткові зміни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]