Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8__111.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
737.28 Кб
Скачать

116.Документальне оформлення та облік розрахунків з різними дебіторами.

Інші дебітори – це установи, організації, особи, крім тих з них, розрахунки з якими обліковують на решті субрахунків класу 3 “Кошти, розрахунки та інші активи”. Облік розрахунків із дебіторами ведуть позиційним способом у меморіальному ордері № 4.

Бюджетна установа відповідно до діючого законодавства не повинна мати ніяких боргових зобов’язань. Однак у практичній діяльності трапляються випадки утворення дебіторської заборгованості. Вона виникає у зв’язку з тим, що бюджетна установа має право перераховувати гроші авансом.

Під дебіторами розуміють підприємства, організації, фізичних осіб, які мають відносно даної установи дебіторську заборгованість.

Дебіторська заборгованість – це заборгованість інших організацій, фізичних осіб, підприємств перед даною установою.

Облік дебіторської заборгованості в бюджетних установах ведеться на рахунку 36 “Розрахунки з іншими дебіторами”.

Основними видами дебіторської заборгованості в бюджетних установах є:

· розрахунки в порядку планових платежів;

· розрахунки з підзвітними особами;

· розрахунки за відшкодування завданих збитків;

· розрахунки з іншими дебіторами.

Облік ведеться на субрахунку 377 «Розрахунки з іншими дебіторами», щодо інших операцій, облік яких не відображається на інших субрахунках рахунку 37, зокрема розрахунки за операціями, пов’язаними із здійсненням спільної діяльності (без створення юридичної особи), усі види розрахунків з працівниками (крім розрахунків з оплати праці та з підзвітними особами), інші розрахунки. За Дебетом – виникнення д.з., за Кредитом – її погашення чи списання.

117.Документальне оформлення та облік короткострокових фінансових інвестицій.

Поточні (корострокові) фін інвестиції – це інвестиції, що легко реалізуються та призначаються для утримання протягом терміну, що не перевищує одного року.

Інформ про рух поточних фін інвестицій узагальнюється на рах 35, який призначений для обліку інвестицій в акції, облігації, депозитні сертифікати, придбані з метою перепродажу протягом 12-ти місяців.

За Д рах 35 відображаються в-сть придбаних еквівалентів і грошових коштів та інших поточних фін інвестицій за їх соб та суми дооцінки при збільшенні справедливої в-сті. За К рах 35 списуються балансова в-сть реалізованих інвестицій та суми їх уцінки

118.Документальне оформлення та облік формування та змін статутного капіталу.

СК – це зареєстрована вартість акцій або розмір СК зафіксованого в документах. Для обліку СК призначений пасивний основний рахунок 40. За Кредитом відображається збільшення СК, за Дебетом – його зменшення (вилучення). Сальдо повинно відповідати розмірам СК, який зафіксовано в установчих документах. Записи по рахунку 40 виконуються тільки у разі збільшення або зменшення СК, які здійснюються в установленому порядку, та після внесення відповідних змін в установчі документи під-ва. При відображенні операцій з формування та змін у складі СК в БО одночасно з використанням рахунку 40 застосовуються такі активні, регулюючі контрарні рахунки: 45»Вилучений капітал», 46 «Неоплачений капітал», які коригують показники СК. Зміни СК можуть здійснюватися в установленому порядку та після внесення відповідних змін в установчі документи під-ва з обов’язковою перереєстрацією в Державному реєстрі господарських одиниць. Аналітичний облік СК ведеться стосовно кожного засновника (учасника): акціонера, пайовика під-ва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]