Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8__111.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
737.28 Кб
Скачать

33. Розкрити сутність позабалансових рахунків, їх призначення і особливості здійснення обліку.

Позабалансові рахунки призначенні для обліку наявності та руху цінностей, що не належать під-ву, але тимчасово перебувають у його користуванні, розпорядженні або на зберіганні; умовних прав і зобов’язань під-ва (застави, гарантії, зобов’язання тощо); бланків суворого обліку; списаних активів (нестачі цінностей, дебіторська заборгованість) для спостереження за можливістю їх відшкодування винним особам (боржниками). Умовно позабалансові рахунки можна поділити на дві групи: ті, на яких обліковують майно (орендовані необоротні активи на відповідальному зберіганні, непередбачені активи, списані активи, бланки суворого обліку), та ті, на яких обліковують зобов’язання (контрактні зобов’язання, непередбачені зобов’язання. Гарантії та забезпечені надані й отримані). Облік позабалансових рахунків ведуть, не застосовуючи методу подвійного запису, тобто за простою системою, за якою записи про надходження, вибуття проводяться тільки на одному позабалансовому рахунку із зазначенням змісту і кількісно-вартісних показників операції.

34. Розкрити призначення і будову рахунків з обліку необоротних активів.

Клас 1 «Необоротні активи» включає рахунки для узагальнення інформації про наявність і рух основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, нематеріальних активів, довгострокової дебіторської заборгованості та інших необоротних активів, а також зносу необоротних активів. Склад див. план рахунків

35. Рахунки для обліку оборотних активів, їх призначення та хар-тика.

Рахунки для обліку оборотних активів використовуються для обліку і контролю виробничих запасів, грошових коштів, розрахункових відносин тощо. До них відносяться рахунки: «Виробничі запаси», «Вир-тво», «Готова продукція», «Товари», «Каса», «Розрахунки з покупцями та замовниками», «Малоцінні та швидкозношувані товари», «Рахунки в банках», «короткострокові векселі одержані», «Розрахунки за виданими авансами». «Розрахунки з різними дебіторами» та ін.

36. Надати характеристику і будову основних матеріальних і грошових рахунків.

Матеріальні рахунки призначенні для обліку наявності та руху (надходження і використання) матеріальних цінностей під-ва. До них належать рахунки «Основні засоби». «Виробничі запаси», «Товари» та ін. Цій групі рахунків властиві такі риси: усі вони є активними, щодо них аналітичний облік здійснюється як у грошовому, так і в натуральному вимірниках. Матеріальні рахунки надають інформацію про забезпеченість та використання ресурсів під-ва. Рахунки грошових коштів призначені для обліку наявності та руху грошових коштів під-ва у нац. та іноземній валюті у касі. На рахунках у банках, а також грошових документів під-ва. До на них належать рахунки «Каса», «Рахунки в банках», «Інші кошти». Рахунки грошових коштів характер. такими рисами: усі вони активні, аналітичний облік ведуть тільки у грошовому вимірнику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]