Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8__111.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
737.28 Кб
Скачать

126.Визнання довгострок зобов’язань, їх структура та облік.

Зобов’язання – це заборгованість, яка виникла в результаті минулих подій і погашення якої, як очікується, призведе до зменшення екон.вигод.

Критерії визнання зобов’язань: існує ймовірність зменш екон вигід у майб внаслідок його погашення; вартість може бути достовірно визначена.Довгострокові заб-я – які не підлягають погашенню протягом операційного циклу або протягом 12 міс з дати балансу (довг. кредити банку, довг. векселя видані, довг. облігації емітовані тощо).Облік довг.кредитів банку. Банківський кредит – це надання банком грошових коштів у позику в тимчасове користування на визначених умовах. Об’єктами довг. БК можуть бути капітальні витрати під-ва на: реконструкцію, модернізацію основних фондів; нове будівництво; купівлю техніки, транспору; створення під-ва. Облік розрахунків за довг. поизиками банків та іншими залученими позиковими коштами ведеться на рахунку 50 «Довгострокові позики». За Кредитом – суми одержаних довг.позик, за Дебетом – погашення заб-ті за ними та переведення до поточсної заб-ті за довг.позиками. Аналітичний облік ведеться за позикодавцями в розрізі кожного кредиту окремо та строками погашення. Облік забов. за довг.векселями виданими. Під-во може поставляти продукцію, виконувати роботи та надавати послуги в кредит зі сплатою покупцями відсотків за користування цим кредитом. Для оформлення таких угод під-во застосовує векселі. Для обліку призначений рахунок 51 «Довг.векселі видані». За Кредитом – видача векселя в забезпечення за одержані матеріальні цінності, роботи, за Дебетом – погашення заборгованості, забезпеченої виданим векселем. Аналітичний облік ведеться за кодним виданим векселем. Облік забов. за довг.облігаціями. Облігація – це цінний папер, що засвідчує внесення її власником грошових коштів і підтверджує забовязання відшкодувати йому номінальну вартість цього цінного папера в передбачений у ньому строк з виплатою фіксованого відсотка. Облік ведеться на рахунку 52 «Довг.забов за облігаціями». Аналітичний облік ведеться за видами і термінами погашення. Облік інших довг.забов. Призначені рахунок 53 «Довг.забов. з оренди». За Кредитом – нарахування заборгованості перед орендодавцем за одержані об’єкти оренди, за Дебетом – її погашення, переведення до корот.забов., списання тощо. Аналітичний облік ведеться за кожним орендодавцем та об’єктом орендованих необоротних активів. Рахунок 55 «Інші довг.зобов.». За Кредитом – збільшення довг.забов., за Дебетом – їх погашення, переведення до коротк., списання тощо.

127.Документальне оформлення та облік довгострокових кредитів банків.

Найбільш поширеною формою залучення позикових коштів є банківський кредит – це будь-яке зоб банку надати певну суму грошей, будь-яка гарантія, будь-яке зоб придбати право вимоги боргу, будь-яке продовження строку погашення боргу, яке надано в обмін на зоб боржика щодо повернення заборгованої суми, а також на зоб на сплату процентів та інших зборів з такої суми.

Кредити надаються після укладення кредитного договору, в якому регламентуються кредитні відносини між кредитором та позичальником.

Облік розрахунків за довгост кредитами банків, ведеться на рах 50. По Д рах 50 відображається переведення довгост позик до поточної заб за довгост зоб. По К рах 50 – суми одержаних доагост позик; переведення корот позик до складу довгост.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]