Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_po_kul_shovu_doc2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
581.63 Кб
Скачать

82. Джерела фінансових ресурсів для субєктів міжнародного бізнесу.

Фінансування міжнародної діяльності сучасних міжнародних корпорацій являє собою складну системи, що включає різні фарми, способи, джерела ,а також фінансові комунікації.

У цій системі виділяють два види джерел фінансування: внутрішні і зовнішні.

Внутрішні джерела – це система самофінансування міжнародної корпорації, що містить три головні складові: нерозподілений або реінвестований прибуток; амортизаційні фонди; внутрішньофірмові кредити. Система міжнародної корпорації є складною організацією, що включає більшу або меншу кількість підрозділів, розміщених у різних країнах. Кожні два таких підрозділи можуть мати безліч різних, у тому числі фінансових звязків. Якщо система складається з материнської компанії, регіональної фінансової штаб-квартири і двох дочірніх фірм, кількість фінансових звязків дорівнює шести. Із ↑ кількості одиниць у системі міжнародної компанії вона зростає в геометричній прогресії. Через кожний фінансовий звязок здійснюється безліч різних угод.

Але наскільки міжнародні корпорації здійснюють глобальну економічну експансію, глобальну зовнішньоекон-ну діяльність, настільки вони мають потребу в додаткових зовнішних фінансових джерелах.

Зовнішні джерела міжнародної корпорації – це кошти, які залучаються міжнародною корпорацією і найголовніше – за які ці компанії платять(у формі відсотка, дивідендів, орендних платежів, роялті тощо.) такі джерела включають дві категорії. Перша – банківські кредити, друга – випуск господарських облігацій, акцій та інших фінансових інструментів, за допомогою яких міжнародна корпорації виходять на різні фінансові ринки.

Система фінансування міжнародної діяльності на рівні окремих закордоних філій, дочірніх компаній міжнародної корпорації також містить два види джерел – внутрішні і зовнішні. Але вони мають свою специфіку і особливість. Внутрішні джереле-це кошти даної філії(нерозподілений прибуток, амортизаційний фонд), зовнішні – кошти запозичені на місцях, або міжнаридних ринках капіталів, кредити, отримані від батьківських компаній або інших філій даної міжнародної родиної компанії; кошти отримані від випуску і реалізації облігацій, акцій та інших цінних паперів даної філії.

Необхідно сказати що система фінансування міжнародної діяльності корпорації являє собою процес нагромадження капіталу на її закордоних підприємствах. А сам цей процес знаходиться в тісному звязку і взаємозвязку з організаційно- інституціональною структурою закордоного сектора міжнародної компанії.

85. Комплексене дослідження міжнародного ринку.

Дослідження ринку здійснюється з метою забезпечення керівників компанії інформацією про дійсний стан ринку, на якому компанія працює чи про стан ринку на якаму вона могла б процювати. Друга мета збір інформації про дійсних чи потенційних користувачів товарів чи послуг, які пропонує компанія. Ця інформація потрібна для маркетингу та планування виробництва, обсягів продаж рекламних компаній та заходів пов`язаних зі стимулюванням збуту.

Дослідження ринку дає відповідь на такі запитання виробників товару, відділів збуту, оптових покупців та підприємств роздрібної торгівлі: в якій кількості треба покупати товар; хто мої конкуренти; на скільки сильні позиції конкурентів; хто є покупцем товару; на скільки ефективна наша реклама та стимулювання сбуту товару.Чи має товар якісь переваги чи недоліки в порівнянні з таким же товаром конкурентів, з точки зору його продажу в певних ринках та торгових точках чи серед представників певних соціально-економічних груп.

Проводиться маркетинговед дослідження ринку 1. обєм та природа ринку (вік, пол, рівень, дохід, трудова діяльність і соціальний статус споживачів.);2.природа, кількість та вимоги промислових, комерційних, господарських користувачів запропонованих компанією товарів чи послуг.(дослідження промислового ринку).

Досліджується географічне положення реальних чи потенційних споживачів.

Досліджується частка ринку яка припадає основним конкурентам.

Проводиться тестування продукции, її конкурентоспроможність на ринку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]