Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР Діагностика.docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
25.03.2016
Размер:
652.37 Кб
Скачать

Технічні характеристики установки убд-50

№ п/п

Показник

Од. вим.

Значення

1

Продуктивність (по біодизеля)

л/год

50

2

Продуктивність (по біодизеля)

л/добу

1200

3

Напруга

В/Гц

220/50

4

Споживча потужність, середня під час роботи

кВт/год.

12

5

Потужність, загальна

кВт

25

6

Маса загальна, не більше

кг

1000

Джерело: адаптовано відповідно до [16].

Установка дозволяє виробляти біодизель з абсолютно різних рослинних олій чи жирів. Отриманий біодизель проходить високоякісну очистку, яка включає три стадії: жорстку механічну, тонку механічну та хімічну очистку абсорбентом. Склад установки наступний: ємність на 1000 л під сировину, ємність на 1000 л під відфільтровану сировину, ємність на 1000 л під готовий біодизель, з’єднувальні магістралі, системні насоси, мішалка для системи фільтрації сировини, мішалка для системи фільтрації біодизеля, реактори біодизеля (2 шт.), буферні системні ємності, дозатори, теплообмінники, конденсатор метанолу, фільтри механічної очистки сировини, фільтр жорсткої механічної очистки біодизеля, фільтр тонкої механічної очистки біодизеля, фільтр-абсорбент для хімічної очистки біодизеля, пульт управління-автоматики [28].

Враховуючи все написане вище, можна розглядати як основний варіант для досягнення зростання економічної ефективності, придбання мобільної зерносушарку фірми MEPU. З усіх представлених мобільних сушарок даної фірми найдоцільніше було б обрати модель M275k. Вибір обумовлений такими факторами, як новизна, вартість і потужність. Дана модель є новою, фінська компанія MEPU представила її в кінці 2012 року. Працює дане обладнання, як вже вказувалось вище, на газі, дизельному паливі та біо-паливі (тріски, пеллети, брикети, торф).

4.3. Підвищення якості зерна та вдосконалення напрямів його реалізації в

Аналізуючи стан підприємства та оцінивши його діяльність, можна зробити пропозиції щодо зростання економічної ефективності виробництва зернових культур на підприємстві СТОВ «Надія ВП». На нашу думку, найдоцільніше було б закупити обладнання для сушки зерна. Проведемо оцінний аналіз. Для залучення необхідного обладнання, підприємству доведеться вдатися до додаткового фінансування. Зробимо підрахунок витрат і оцінимо окупність та ефективність проекту. В основі прийняття рішення про прийнятність проекту лежить визначення його економічного ефекту.

Економічний ефект – це кінцевий результат заходів, пов'язаних із застосуванням нової техніки, технології та організації праці і виробництва. Річний економічний ефект (Ер) – це різниця між вигодами за проектом і витратами на його реалізацію і експлуатацію.

, (3.1)

де Е р – річний економічний ефект за проектом;

Р р – результат (вигоди або надходження по проекту);

В р – витрати або витрати за проектом;

ΔП – додатковий прибуток від впровадження заходу;

З пот – поточні витрати на впровадження заходу;

ΔК – початкові капіталовкладення на впровадження заходу;

Е н – нормативний коефіцієнт економічної ефективності капітальних вкладень (приймається Е н = 0,15).

Надходження складаються з усіх платежів за вироблену за проектом продукцію і надані послуги. Сюди включені продаж за готівку, за якими гроші вже отримані, і продажу, за якими платежі ще не надійшли, але покупці стали боржниками.

Витрати дорівнюють всім платежам за товари і послуги, які використовуються для випуску продукції, і діляться на дві групи: початкові капіталовкладення на впровадження проектних заходів та поточні витрати (формула 3.2).

(3.2)

Початковими капіталовкладеннями (ΔК) є інвестиції, необхідні для залучення інновації. Наприклад, в даному випадку це витрати на купівлю обладнання. До них також належать витрати на заміну або модернізацію фондів, які зносилися в ході роботи техніки, а також витрати на капітальний ремонт для підтримання в робочому стані зерносушарки.

У таблиці 4.11 представлені початкові капіталовкладення, необхідні для залучення інновації. Вартість зерносушарки включає витрати на установку, доставку та навчання персоналу. Ціна обладнання на сайті виробника виражена в євро. Курс євро становить в середньому 20 грн.

Таблиця 4.11