Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КР Діагностика.docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
25.03.2016
Размер:
652.37 Кб
Скачать

Комплектація зерносушарки m275k

Показник

Наявність/значення показника

Повздовжня завантажувальна воронка

-

Поперечна завантажувальна воронка

Доп. об.

Дишло, яке знімається

+

Попередній очисник

+

Донний очисник

+

Тарілка розкидування

+

Люк взяття проби

+

Цифровий термостат

+

Години роботи

+

Автоматика сушки

Термостат

Система охолодження

Часовий механізм

Шланг паливний із забірником, 4 м

+

Кабель силовий, 10 м

+

Вага зерносушарки, нетто

5,0

Джерело: адаптовано автором на основі [1].

Окрім мобільних зерносушарок існують ще й стаціонарні, але, враховуючи невеликий розмір СТОВ «Надія ВП» та орієнтованість на надання послуг із сушіння зерна іншим підприємствам, ми пропонуємо обрати перший варіант обладнання. В такому разі зерносушарку можна буде транспортувати та мати перевагу над іншими підприємствами, які надають аналогічні послуги, але на території свого підприємства, використовуючи стаціонарні сушарки.

Вагомою перевагою даного обладнання перед багатьма іншими є те, що воно може працювати на різних видах палива. Це дозволяє обирати той вид палива, який вигідно використовувати в конкретний період часу. Надійність обладнання підтвердило тестування, яке проводилось в дослідних центрах Фінляндії, Швеції та Росії.

Замовити необхідне обладнання можна, використовуючи телефон чи через мережу Інтернет на сайті виробника. Представництво компанії знаходиться в Києві. Також обладнання можна купити через посередника – ПП «САМПО». Дане підприємство розташоване в Києві за адресою: бульвар. Л. Українки, буд. 36Б, офіс 2. Доставку обладнання підприємство здійснює за свій рахунок.

Обладнання для виробництва біодизеля обирається з огляду на необхідну кількість готового біопалива. Такий підхід дозволяє об’єктивно оцінити технічні характеристики установки, її продуктивність. В Україні вже є виробники обладнання для виробництва біодизеля. Розглянемо їх детальніше.

В м. Луцьк виготовляють устаткування, розраховане на переробку олій і жирів низької якості. Біодизель при цьому отримується високої якості з високим ступенем конверсії (вміст метилових ефірів не менше 96,5%) і очищення (вміст мила і гліцерину не вище 50 ррт). В комплект устаткування входить: реактор-нейтралізатор-переетерифікатор, змішувач метоксиду, пульт управління, вакуумний випарний апарат, фільтри. Додатково до установки можна виготовити седиментаційні ємкості для збільшення продуктивності лінії. Виробник пропонує устаткування продуктивністю від 50 л/год. до 500 л/год., в комплектації на вибір клієнта. Потужність та ціна обладнання наведені в табл. 4.9. Виробник також надає відомості, що собівартість біодизеля дорівнює ціні олії плюс 4 грн., але є обмеження в використанні біодизеля в двигунах з системою вприску палива Common Rail Euro4. Виробничий цикл складає 3 год.

Таблиця 4.9

Характеристики установок для виробництва біодизеля виробника «Біо інвест»

Місткість реактора, л

Продуктивність, л/добу

Ціна обладнання, грн

50

400

19000

100

800

25000

Джерело: за даними виробника.

В таблиці наведене обладнання, яке користується найбільшим попитом на сьогодні. Проте виробник готовий виробляти більш потужне обладнання на замовлення. Гарантійне обслуговування устаткування – 12 місяців. Обладнання виготовляється з чорної або нержавіючої сталі. Задана температура в реакторі підтримується автоматично і контролюється візуально на пульті управління. Для забезпечення ефективного перемішування в реакторі вмонтований змішувач. Час перемішування виставляється на пульті управління. Обладнання призначене для виробництва біодизеля з відпрацьованої та некондиційної олії за собівартістю. Об’єм реакторів: – 50л, 100л. Технологічний процес: очистка олії, виробництво біодизеля, випарка метанолу, очистка біодизеля [14].

Наступні представники – ТОВ «Біоенергомаш» (м. Дніпропетровськ), ТОВ «Еко Дизель» (м. Львів). У Вінниці можна придбати установку (лінію) для виробництва біодизеля УБД-50. Технічні характеристики наведені в табл. 4.10.

Таблиця 4.10