Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Formuvannya_biznes-modeli_pidpriyemstva_Oporny.doc
Скачиваний:
133
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
1.01 Mб
Скачать
  1. Віртуальна інтеграція

Віртуальна інтеграція – це нова форма управління ланцюжком цінності. Сьогодні багато компаній стратегічно націлено на те, щоб стати віртуальними фірмами, які володіють лише брендом і покупцями. Дизайн, розробка систем, пошук тих, що комплектують, логістика і навіть остаточна збірка можуть бути доручені партнерам з ланцюжка постачань. У такій системі зв'язку в ланцюжку створюються цінності завдяки неформальним взаємодіям з постачальниками і покупцями.

Відправка компонентів, необхідних фірмі, легко може бути організована через Інтернет або комп'ютерну мережу. Така сама організація дій дозволяє продавцеві повністю обслуговувати покупців, приймаючи від них замовлення, надаючи їм послуги і задовольняючи інші потреби.

Основою системи віртуальної інтеграції є єдиний формат передачі даних (і, відповідно, єдина схема даних). У зв'язку з цим до формату пред'являються наступні вимоги:

- повнота - формат повинен надавати можливість опису будь-яких інформаційних ресурсів, а також всіх пов'язаних з ними об'єктів (людей, організацій і т.п.);

- структурованість - елементами опису повинні виступати реальні об'єкти та їх атрибути; усередині одного елемента повинні міститися тільки його атрибути або пов'язані з ним елементи. Всі властивості, що не є атрибутами самих об'єктів, а зв'язки, що відображають між ними, повинні описуватися окремо;

- сумісність - формат повинен забезпечувати можливість перетворення даних, зберігаючи сумісність з попередніми версіями;

- розширюваність - формат повинен підтримувати додавання нових атрибутів і суті на будь-яких рівнях, щоб при додаванні кожного нового елемента існувала якась методологія однозначного визначення, на який рівень і в якому вигляді його додавати.

Віртуальна інтеграція або вертикальна інтеграція

Вертикальна інтеграція вже стала історією. Майбутнє належить організаціям, що діють в рамках віртуальних ланцюжків постачань. На відміну від традиційної інтеграції «замовник-підрядчик» віртуальна інтеграція заснована на розчиненні традиційної компанії в морі взаємин з іншими гравцями системи створення цінності. Відмінною рисою віртуальної інтеграції є абсолютно нова, така, що створює додаткову цінність, культура взаємин між виробниками і постачальниками.

Створення віртуальної інтеграції

1. Вбудовування в операції своїх покупців. З метою збільшення споживчої цінності і диференціювання від інших конкурентів, компаніям слід створювати нерозривні глибокі зв'язки між операціями покупця і власними. Чим більше роботи фірма виконує за свого покупця, тим важче знайти межу, яка їх розділяє.

2. Використання Інтернет для трансформації процесу, який пов'язує компанію із споживачами, постачальниками та іншими партнерами. Робота з ними, в неформальній і дуже тісній взаємодії, стирає відмінності в стилі і методах роботи, наскільки це можливо, приводить до того, що люди працюють разом заради загальної справи. Вертикальна інтеграція виконує поставлене завдання, віртуальна інтеграція породжує інновації, дозволяючи досягти вищих результатів.

3. Гармонійне поєднання своїх стрижньових компетенцій і аутсорсинга. При здійсненні віртуальної інтеграції слід досягти безконфліктної координації різних завдань, що виконуються на основі аутсорсинга, таких як дизайн нових продуктів або коучинг так, щоб операції різних компаній взаємно перепліталися і не могли існувати окремо одна від одної.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]