Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Социология.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
1.52 Mб
Скачать

Методи контролю

Контроль за засвоєнням матеріалу, передбаченого програмою з предмету "Соціологія", підвищення якості знань студентів здійснюється у формі: поточного, системно-узагальнюючого та підсумкового етапів.

Поточний контроль проводиться під час вивчення тем, проведення семінарських занять. При цьому застосовується усне, карткове, фронтальне, бліцопитування, письмові контрольні роботи, підготовка та захист рефератів, есе, опитування за допомогою відповідних тестів.

Кожен студент має право написати один реферат на тему, яку він обирає із запропонованих до кожної теми практикуму, або ж пропонує свою власну за узгодженням з викладачем, що проводить лекційні заняття. Тема реферату вказується з огляду на необхідність поглиблення знань студента. Оформлений реферат має бути захищеним після перевірки його змісту викладачем. Захист реферату відбувається під час практичного заняття у формі доповіді на тему, що висвітлюється.

В таблиці «Оцінювання за формами контролю» вказано максимальну кількість балів, яку студент може отримати протягом семестру в результаті виконання пропонованих навчальним планом видів робіт.

З метою перевірки якості знань студентів з окремих змістових модулів застосовується системно-тематичний контроль. Він здійснюється у формі письмової роботи.

Підсумковий контроль проводиться у відповідності з навчальним планом у формі семестрового заліку (екзамену).  Залік (екзамен) з дисципліни "Соціологія" має на меті перевірку знань студентів з теорії і виявлення навичок застосування отриманих знань при вирішенні практичних задач, а також навичок самостійної роботи з навчальною і науковою літературою.

Розподіл балів, які отримують студенти

Змістовний модуль 1 (ЗМ1)

Змістовний модуль 2 (ЗМ2)

Індивідуальна творча робота

Іспит

чи залік

Разом

(підсумкова оцінка)

Вагові коефіцієнти (%)

30%

k1 = 0,30

30%

k2=0,30

15%

k3 = 0,15

25%

Kісп = 0,25

100%

Максимальна оцінка в балах

100

100

100

100

100

Оцінка (бали)

30

30

15

25

100

Оцінювання за формами контролю

Складові

К-сть

за модуль

Макс.

к-сть балів за одиницю

Вага модулю

Змістовий модуль 1

Усна відповідь

5

5

35%

Доповнення

5

1-4

Письмова самостійна робота

7

2

Підготовка та захист реферату, доповіді, есе

1

5

Комплексна підсумкова робота

1

10

Ведення конспекту лекцій

5

1

Змістовий модуль 2

Усна відповідь

5

5

40%

Доповнення

5

1-4

Письмова самостійна робота

8

2

Підготовка міні-дослідження за

1

10

Комплексна підсумкова робота

1

10

Ведення конспекту лекцій

5

1

Підсумковий контроль – іспит/залік 25%

ВСЬОГО – 100%

Модульний контроль: 2 модульні контрольні роботи (у 1 і 2 модулях). За результатами семестру студент отримує підсумкову оцінку за 100-бальною системою, яка розраховується як середньозважене оцінок за кожен з двох модулів у семестрі та оцінки за залік (екзамен) за наступною формулою.