Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
40
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
2.6 Mб
Скачать

Відгук на дипломну роботу студентки 4 курсу ссо1 групи Азаренко в. І. . На тему «Стандартизація густого екстракту ехінацеї пурпурової»

Дипломна робота Азаренко В. І. виконувалася протягом 2011-2012 навчального року на кафедрі хімії природних сполук.

Виконуючи дипломну роботу, дипломниця глибоко вникала в рішення поставлених задач, вміло аналізувала отриману інформацію та використовувала її в процесі виконання роботи.

Дипломницею проведено пошук з огляду літературних даних стосовно ботанічної характеристики, хімічного складу та застосування рослин роду ехінацея та зокрема ехінацеї пурпурової в науковій і народній медицині.

Студенткою виконаний значний об`єм експериментальної роботи: проведено реакції по вивченню якісного складу біологічно активних речовин коренів ехінацеї пурпурової, визначено кількісний вміст основних груп біологічно активних речовин, методом мацерації отримано густий екстракт, вивчено його якісний склад і кількісний вміст біологічно активних речовин, визначено параметри стандартизації коренів ехінацеї і густого екстракту з них.

У процесі виконання дипломної роботи Азаренок В. І. освоїла методи хроматографічного, спектрофотометричного, титриметричного аналізів лікарської рослинної сировини, провела статистичну обробку отриманих результатів експериментів.

Результати дипломної роботи мають певне наукове та практичне значення, що дозволяє рекомендувати її для представлення до захисту до Державної екзаменаційної комісії Національного фармацевтичного університету.

Науковий керівник:

доцент кафедри хімії природних сполук З.І. Омельченко

Рецензія на дипломну роботу студентки 4 курсу ссо1 групи Азаренко в. І. На тему «Стандартизація густого екстракту ехінацеї пурпурової»

Дипломна робота Азаренко В. І. присвячена стандартизації коренів ехінацеї пурпурової, отриманню густого екстракта з них та стандартизації цього екстракта. Роботу викладено на рррр сторінках друкованого тексту, вона складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку літератури, який містить 147 джерел.

У першому розділі представлено огляд літературних даних, які містять коротку ботанічну характеристику найбільш відомих видів роду ехінацея, матеріали стосовно ботанічної характеристики ехінацеї пурпурової, її хімічного складу та застосуванню в офіційній та народній медицині.

У другому розділі наведено результати якісних реакцій, хроматографічного аналізу та кількісного визначення основних груп біологічно активних речовин в коренях ехінацеї пурпурової.

Третій розділ присвячено отриманню густого екстракту з коренів ехінацеї пурпурової, його стандартизації з визначенням основних параметрів стандартизації.

Матеріали дипломної роботи викладені послідовно, логічно, методично вірно, що показує вміння автора користуватися літературою та узагальнювати отримані експериментальні дані.

Із усього вищевикладеного можна зробити висновок, що дипломна робота Азаренко В. І. на тему «Стандартизація густого екстракту ехінацеї пурпурової» має певну теоретичну та практичну значимість, відповідає вимогам, що висуваються до дипломних робіт, і може бути рекомендована до Державної екзаменаційної комісії Національного фармацевтичного університету до захисту.

Рецензент:

Зав. кафедри фармакогнозії,

д.ф.н., професор О.П. Хворост

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]