Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 к сессия / Экономика труда / Протопопова, Романенко Экономика труда и соц-труд отношения Метод.реком 2010.doc
Скачиваний:
163
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
545.79 Кб
Скачать

Економіка праці

і соціально-трудові відносини

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

студентів економічних спеціальностей

напряму підготовки «Економіка та підприємництво»

денної та заочної форми навчання

(українською мовою)

Технічний редактор О.І. Шелудько

Зведений план - 20 р., поз. №

Підписано до друку _____ 200 р. Формат 6084/16. Папір офсетний.

Гарнітура Times New Roman. Друк – ризографія. Ум. др. арк.

Обл.- вид.арк. Тираж 100 прим. Зам. №

Донецький національний університет економіки і торгівлі

імені Михайла Туган-Барановського

РВВ ДонНУЕТ, м. Донецьк-50, вул. Харитонова, 10, тел. 337-93-61

Свідоцтво про внесення до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції ДК № 3470 від 28.04.2009 р.

Рецензія

Щодо якості розробки «Методичних рекомендацій для самостійної роботи студентів»економічних спеціальностей з дисципліни «Економіка праці та соціально-трудові відносини»

денної та заочної форми навчання.

Методичні рекомендації для самостійного вивчення дисципліни «Економіка праці та соціально-трудові відносини», зроблені з метою надання студентам економічних спеціальностей знання з економіки праці, вивчення трудових ресурсів, ринку праці, організації праці, нормування та оплати праці на рівні підприємства, а також необхідні практичні навички, щодо управління трудовими ресурсами на сучасному етапі розвитку.

Актуальність методичних рекомендацій полягає в тому, що вони написані на концептуальній основі, що враховує орієнтацію України на розвиток соціально-орієнтованої ринкової економіки. Повно і доступно висвітлено всі теми передбачені програмою нормативного курсу «Економіка праці та соціально-трудові відносини»

Крім того, в методичних рекомендаціях подано матеріал по змісту самостійної роботи, індивідуальні науково-дослідні завдання, питання для самоконтролю знань.

В методичних рекомендаціях логічно та послідовно надана структура змісту, що дозволяє студентам володіти інформацією даного курсу, яка буде розглядатися на кожному практичному чи семінарському занятті.

В цілому методичні рекомендації для організації самостійної роботи студентів, відповідають вимогам вищої школи і можуть бути рекомендовані до видання в ДонНУЕТ.

Заступник завідуючого кафедрою

прикладної економіки, доцент,

кандидат економічних наук Бакунов О.О.

Рецензія

Щодо якості розробки «Методичних рекомендацій для самостійної роботи студентів» економічних спеціальностей з дисципліни «Економіка праці та соціально-трудові відносини»

денної та заочної форми навчання.

Актуальність методичних рекомендацій полягає у освітленні конкретних форм прояву управлінням трудовими ресурсами на сучасному етапі розвитку, що актуально для освоєння студентами знань з розвитку концепції людського капіталу, поняття та особливості ринку праці, раціоналізації трудового процесу, факторів і резервів підвищення продуктивності праці.

В методичних рекомендаціях логічно представлена структура курсу, яка складається з 10 тем. По кожній темі, окрім змісту містяться індивідуальні науково-дослідні завдання для студентів, задачі з прикладом розв’язання, тестові завдання, питання для самоконтролю, критерії оцінки знань студентів та рекомендований список літератури.

В цілому методичні рекомендації для організації самостійної роботи студентів відповідають вимогам вищої школи і можуть бути рекомендовані до видання В ДонНУЕТ.

Доцент кафедри

економіки підприємства

кандидат економічних наук Корнілова О.В.