Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NMK_z_SUM_in_m_-2.doc
Скачиваний:
105
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
706.05 Кб
Скачать

Організація вивчення курсу «Сучасна українська мова (культура мовлення та практична стилістика)»

«Сучасна українська мова (культура мовлення та практична стилістика)» вивчається на засадах рейтинго-модульного підходу до вивчення навчальних дисциплін. Увесь програмний матеріал розбито на два модулі:

  • змістовий модуль 1 – «Практична стилістика»;

  • змістовий модуль 2 – «Культура мовлення».

Кожен з цих модулів включає лекції, практичні заняття, а також передбачає виконання самостійних завдань. Вивчення матеріалу змістових модулів завершується написанням контрольних робіт. За кожен модуль студент отримує підсумкову (модульну) оцінку, що дозволяє комплексно визначити рівень засвоєння ним матеріалу.

Лекція - це форма проведення навчальних занять з дисципліни, що подає систематичний, послідовний та методично опрацьований лектором виклад навчального матеріалу з певної теми курсу. Зміст лекційних занять визначається робочою навчальною програмою, яку розробляє викладач і затверджує кафедра української мови КДПУ ім. В.Винниченка. Кожна лекція має усталену структуру: на початку викладач оголошує тему заняття, окреслює план, характеризує рекомендовану літературу, викладає основні відомості, наприкінці лекції робить висновки та узагальнення і, за наявності в студентів додаткових запитань, дає на них відповіді.

Практичне заняття — це форма навчального заняття, під час якого викладач організовує обговорення питань, попередньо опрацьованих студентами. Перелік тем практичних занять визначається робочою навчальною програмою дисципліни і наведений у даному навчально-методичному комплексі. На кожному практичному занятті викладач оцінює підготовлені студентами відповіді, активність в обговоренні, уміння формулювати і відстоювати свої думки та твердження, рівень практичних умінь та навичок тощо. Оцінки, отримані студентами на практичних заняттях, враховуються при виставленні підсумкових оцінок із дисципліни.

Консультація - це форма навчального заняття, під час якого студент отримує від викладача відповіді на конкретні запитання або пояснення певних теоретичних положень чи аспектів їх практичного застосування.

Відвідування навчальних занять (крім консультацій) є обов’язковим для студентів.

Самостійна робота студента - це важливий засіб оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від аудиторних занять. Вона формує вміння самостійно здобувати знання, дозволяє глибше ознайомитися з науковими та навчальними виданнями з дисципліни, зацікавлює предметом, виховує повагу до книги та її творців. Під час самостійної роботи студенти мають змогу повніше виявити свої індивідуальні здібності. Вони вивчають та конспектують рекомендовані джерела, за потреби повторно перечитують окремі розділи, абзаци підручників і навчальних посібників, звертаються до фахових енциклопедій і словників. Усе це сприяє глибшому осмисленню матеріалу, формує у студентів цілеспрямованість у здобутті знань, виховує самостійність мислення.

Завершується вивчення дисципліни "Сучасна українська мова (культура мовлення та практична стилістика)" заліком, який студент отримує після виконання всіх видів робіт, передбачених навчальною програмою, та складання залікових модулів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]