Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
варіанти.docx
Скачиваний:
63
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
126.11 Кб
Скачать

4.Спільні риси членів в осг та фсг

Спільними рисами членів осг і фсг є те,що такими членами є юр.ос,котрі об’єднались і перебувають у шлюбних чи родинних відносинах,які на власний ризик і розсуд здійснюють таку господарську діяльність задля задоволення своїх потреб.Члени таких господарств мають право на безоплатне отримання земельної ділянки,державну підтримку,надавати земельну ділянку в оренду,отримувати доходи за реалізацію продукції,самостійно господарювати на землі,на відшкодування збитків.Вони зобов’язані дотримуватися норм законодавства,використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням,не порушувати права власників суміжних земельних ділянок чи землекористувачів.

5.Методи державного регулювання в с\г

До загальних варто віднести економічні й адміністративні. Вони реалізуються на всіх рівнях державного регулювання, спрямовані безпосередньо на виробництво сільськогосподарської продукції, можуть застосовуватися до кожного об'єкта управління.Спеціальні методи є складовою загальних методів, що їх конкретизують загальні методи, і разом з іншими методами сприяють здійсненню загального регулювання сільського господарства. Найважливішими серед методів державного регулювання сільського господарства є: переконання, дозволяння, метод прямих вказівок, адміністративний, економічний, метод рекомендацій.

Підстави припинення ведення ОСГ: рішення членів особистого селянського господарства про припинення його діяльності; якщо не залишилось жодного члена господарства або спадкоємця, який бажає продовжити його ведення; припинення прав на земельну ділянку згідно із Земельним кодексом України; у разі припинення ведення особистого селянського господарства сільська, селищна, міська рада за місцем розташування земельної ділянки, наданої для цих цілей, вилучає його з обліку особистих селянських господарств.

Варіант 9

Локальні нормативно-правові акти

До локальних нормативних актів як джерел аграрного права належать нормативні акти територіальних громад та органів місцевого самоврядування, місцевих державних адміністрацій, районних і обласних управлінь сільського господарства, статути, засновницькі договори, рішення зборів засновників господарського товариства, загальних зборів кооперативу, внутрішні акти сільськогосподарських організацій, колективні договори та інші акти.

З урахуванням порядку набуття юридичної сили ці акти поділяються на:

1) санкціоновані (внутрішньогосподарські нормативно-правові акти, що набувають юридичної сили з моменту їх реєстрації у виконкомі місцевої ради);

2) делеговані (акти, що набувають юридичної сили з моменту їх прийняття найвищими органами самоврядування господарства — загальними зборами СГ кооперативів, господарських товариств тощо).

До першої групи належить статут сільськогосподарського кооперативу, що займає центральне місце серед локальних джерел аграрного права, до другої — правила внутрішнього розпорядку, положення про оплату праці, положення про матеріальну відповідальність члена сільськогосподарського кооперативу за заподіяну господарству шкоду. У своїй сукупності ці акти становлять частину аграрно-правових актів і є джерелами аграрного права.