Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
варіанти.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
126.11 Кб
Скачать

2)Способи забезпечення прав товаровиробників.

Ст 152 ЗК

1. Держава забезпечує громадянам та юридичним особам рівні умови захисту прав власності на землю.

2. Власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов'язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою, і відшкодування завданих збитків.

3. Захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки здійснюється шляхом:

а) визнання прав;

б) відновлення стану земельної ділянки, який існував до порушення прав, і запобігання вчиненню дій, що порушують права або створюють небезпеку порушення прав;

в) визнання угоди недійсною;

г) визнання недійсними рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування;

ґ) відшкодування заподіяних збитків;

д) застосування інших, передбачених законом, способів.

Аграрне законодавство – це комплексна спеціалізована та інтегрована галузь законодавства, що є системою нормативно – правових актів які регулюють суспільні відносини у сфері СГ виробництва.

Спільні риси правового режиму земель ФГ і земель ОСГ.

Статус юр.особи: ОСГ-відсутній ФГ-наявний

Суб»єкти:ОСГ-фізи.ос. ФГ-громадяни України

Основний вид діяльності: ОСГ-виробнича с/г діяльність та надання послуг ФГ-виробнича с/г діяльність

Мета діяльності ОСГ-задоволення особистих потреб ФГ-отримання прибутку

Види оплати праці. Види обслуговуючих кооперативів.

-основна

-додаткова

- ін. заохочувальні та компенсаційні виплати

Варіант 28

Правовий статус Міністерства аграрної політики та продовольства України.

(Мінагрополітики України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

Основними завданнями Мінагрополітики України є формування та забезпечення реалізації:

-державної аграрної політики, спрямованої на розвиток агропромислового комплексу та забезпечення продовольчої безпеки держави;

-державної політики у сферах сільського господарства, тваринництва, садівництва, насінництва, розсадництва, виноградарства, харчової і переробної промисловості (далі - галузі агропромислового виробництва), інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу та сільськогосподарського машинобудування, сільськогосподарської дорадчої діяльності;

-державної політики в галузях рибного господарства та рибної промисловості, охорони, використання та відтворення водних живих ресурсів, регулювання рибальства та безпеки мореплавства суден флоту рибного господарства; ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів та кормів, у сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин;

-державної політики з питань земельних відносин, топографо-геодезичної і картографічної діяльності, лісового та мисливського господарства, якості та безпеки сільськогосподарської продукції, насіння і садивного матеріалу, біологічної і генетичної безпеки сільськогосподарських рослин і тварин, родючості грунтів.

Мінагрополітики України у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, а також вказаним вище Положенням. У межах своїх повноважень Мінагрополітики України організовує виконання актів законодавства та здійснює систематичний контроль за їх реалізацією.

Мінагрополітики України узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до його повноважень, розробляє пропозиції щодо вдосконалення законодавства та в установленому порядку вносить їх на розгляд Президентові України та Кабінету Міністрів України.