Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
варіанти.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
126.11 Кб
Скачать

4.Порівняти землі фг та землі осг

фермерське господарство підлягає держреєстрації лише після одержання засновником державного акта на право власності на земельну ділянку або укладення договору оренди земельної ділянки та його держреєстрації.

фермерські господарства можуть використовувати у своїй діяльності такі види земельних ділянок:

– земельні ділянки,  які належать членам фермерського господарства на праві приватної власності;

– земельні ділянки, що належать фермерському господарству на праві власності як юридичній особі;

– земельної ділянки, що використовуються фермерським господарством на умовах оренди.

відповідно до ст.22 Земельного кодексу України передаються у власність і надаються в користування землі сільськогосподарського призначення – сільськогосподарські угіддя (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги).

Громадяни України можуть отримати земельні ділянки у власність для ведення ОСГ за рішенням органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у розмірі до 2 га (безоплатна приватизація), а також при виділенні належної земельної частки (паю) в натурі на місцевості із земель колективного сільськогосподарського підприємства (КСП) та інших сільськогосподарських підприємств, які розпайовуються.

документи які подаються для реєстрації ФГ

1) Набуття права на земельні ділянки для ведення ФГ (подається заява до місцевої ради чи райдержадміністрації про передачу у власність чи передання для користування земельної ділянки; до заяви додається документи, що підтверджують досвід роботи у СГ, або про наявність освіти здобутої в аграрному навчальному закладі).

2) Державна реєстрація ФГ (подається заповнена реєстраційна карта; рішення про створення; два примірники установчих документів; документ про внесення реєстраційного збору; копія документа, що підтверджує право власності на землю чи право користування землею).

підстави повної матеріальної відповідальності

факт протиправності діяння;

факт заподіяння матеріальної шкоди підприємству, визначити розмір шкоди;

встановити причинний зв’язок між шкодою і протиправною дією чи бездіяльністю.

Матеріальна відповідальність застосовується тільки при наявності вини працівника і лише за пряму дійсну шкоду.

Працівник не відповідає за шкоду, яка відноситься до категорії нормального виробного-господарського ризику, або яка заподіяна ним в стані і при умовах крайньої необхідності.