Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
варіанти.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
126.11 Кб
Скачать

Договори виробничо-технічного обслуговування в сільському господарстві.

Види договорів виробничо-технічного обслуговування:

  1. договір про надання послуг

  2. договір підряду

Істотні умови:

  • -предмет (види робіт,їх обсяг,якісь)

  • -строки

  • -загальна вартість

Особливості:

  • -особливий предмет договору (ремонт і технічне обслуговування сг техніки,будівель чи монтажні роботи)

  • -спеціальна мета-забезпечення основної сг виробничої діяльності аграрного підприємства.

Залежно від мети та предмета договору обслуговування поділяється на такі види: виробничо-технічне, агрохімічне, гідромеліоративне тощо. Серед них найважливіше місце посідають договори щодо виробничо-технічного обслуговування аграрних товаровиробників районними ремонтно-технічними підприємствами (РТП), машинно-тракторними станціями (МТС). У договорі визначається обсяг ремонту (кількість машин, агрегатів), його види, календарні терміни здачі в ремонт технічних засобів і його закінчення, загальна вартість цих послуг.

Виконавець зобов'язується виконувати необхідні роботи у визначений термін, ремонтує машини, агрегати згідно зі стандартами і технічними умовами. Вони повинні гарантувати безвідмовну роботу машин і агрегатів протягом часу, встановленого технічними умовами.

Технічне обслуговування може здійснюватися згідно з договором по технічному обслуговуванню машинно-тракторного парку, устаткування тваринницьких ферм, птахоферм.

ВАРІАНТ 26

Господарська діяльність осг

Особисте селянське господарство - це особлива форма індивідуального або сімейного господарювання, то не передбачає створення юридичної особи і здійснюється з метою задоволення особистих потреб членів господарства шляхом виробництва, переробки та споживання сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків та надання послуг у сфері сільського зеленого туризму.

Є такі види госп. д-сті ОСГ

А) виробництво, переробка і реалізація сг продукції

Б) наданя послуг в тому числі у сфері сільського земельного туризму.

Ознаки:

  1. Вид господарської діяльності

  2. Добровільність ведення

  3. Право на ведення ОСГ належить ф. о.

  4. Сімейно-трудовий характер ОСГ

  5. Основний вид діяльності - є виробництво, переробка та споживання сільськогосподарської продукції, реалізація її надлишків та надання послуг, в тому числі у сфері сільського зеленого туризму

  6. Не має статусу юридичної особи та не підлягає державній реєстрації

  7. використання земель в особистому селянському господарстві як основного засобу виробництва.

  8. Мета діяльності – задоволення особистих потреб членів ОСГ

Майнова основа ОСГ - земельні ділянки розміром не більше 2,0 гектара, передані фізичним особам у власність або оренду в порядку, встановленому законом; жилі будинки, господарські будівлі та споруди, сільськогосподарська техніка, інвентар та обладнання, транспортні засоби, сільськогосподарські та свійські тварини і птиця, бджолосім'ї, багаторічні насадження, виробнича сільськогосподарська продукція, продукти її переробки та інше майно, набуте у власність, членами господарства в установленому законодавством порядку.