Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalne_pravo_Ukrayini_IPS_prakt_zanyattya.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
741.38 Кб
Скачать

Тема 31. Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення – 2 години

  1. Предмет наркотизму і його правове значення.

  2. Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів.

  3. Посів або вирощування снотворного маку чи конопель.

  4. Незаконне виготовлення, підроблення, використання чи збут підроблених документів на отримання наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів.

  5. Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин.

  6. Характеристика злочинів, що посягають на встановлений порядок отримання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та обладнання для їх виготовлення (ст.ст. 308, 312, 313 КК України).

  7. Характеристика злочинних діянь, пов’язаних з виготовленням наркотичних засобів та інших предметів, небезпечних для здоров’я населення.

  8. Незаконне публічне вживання наркотичних засобів.

  9. Незаконне введення в організм наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

  10. Схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

  11. Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також одурманюючих речовин.

  12. Спонукання неповнолітнього до застосування допінгу та одурманюючих засобів.

  13. Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів.

  14. Заготівля, перероблення або збут радіоактивно забруднених продуктів харчування чи іншої продукції.

Задача №1

Громадянин Молдови Г. був затриманий у пасажирському поїзді Одеса - Кишенев з пакетом наркотичних засобів (сухий морфін у кількості 200 гр.). Кваліфікуйте дії Г.

Задача № 2

Медична сестра лікарні К. на протязі двох місяців систематично займалася підробкою рецептів на препарати, що містять наркотичні засоби, і продавала їх своїй знайомій Л., що викуповувала по них в аптеках міста наркотики для особистого споживання. Крім того, К. по підробленому нею рецепту купила дві упаковки лікарських засобів, які містять кодеїн і передала їх хворій Ш. (за винагороду). Кваліфікуйте дії К., Л., Ш.

Задача № 3

Л., що гостював у К., побачив у підсобному приміщенні мішок з перетертими стеблами конопель. Скориставшись тимчасовою відсутністю К., він взяв близько 200 гр стеблевой коноплі. При спробі реалізувати їх на місцевому ринку Л. був затриманий. Кваліфікуйте дії Л.

Задача № 4

Завідувачка аптекою С. на протязі двох тижнів передала своєму чоловікові 450 ампул з наркотичними засобами. Під час слідства, вона пояснила, що чоловік вимагав у неї наркотики, загрожуючи насильством. Кваліфікуйте дії С. та її чоловіка.

Задача № 5

П. й К., познайомившись із І., у якого був гашиш, вирішили купити в нього 800 гр. Згодом вони вирішили змінити своє рішення й домовилися між собою відібрати в І. гашиш. При зустрічі у встановленому місці К. кілька разів ударив І. по голові, а П. в цей час намагався зірвати з його плеча спортивну сумку, у якій перебував гашиш. Втручання громадян перешкодило ним заволодіти наркотиком. Кваліфікуйте дії П., К. та І.