Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика / Метод_рекоменд.doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
24.56 Mб
Скачать

Налагодження програми

Перед початком роботи в разі необхідності здійснюється налагодження програми (вибір «домашньої» сторінки, режиму перегляду сторінок і т. д.).Вибір відповідних параметрів проводиться за командою Сервис - Свойства обозревателя....При цьому відкривається вікно, на відповідних вкладках якого можна вибрати параметри налагодження (рис. 4.2).

Рис. 4.2. Вікно налагодження програми

Для вибору початкової сторінки вибирається вкладка «Общие»і в полі «Адрес» вводиться необхідна адреса. Для вибору, наприклад, режиму читання сторінок (з картинками або без них) треба виділити групу «Дополнительно»і у розділі «Мультимедиа»встановити необхідні опції. Завантаження Web-сторінок буде проводитись значно швидше без об'єктів мультимедіа. (Довантажити об'єкти за необхідністю можна і потім, скориставшись контекстним меню на пустих рамках об'єктів).

Якщо під час завантаження сторінки замість літер російського (українського) алфавіту на екрані з'являються безглузді послідовності спеціальних символів або рідкісні літери європейських алфавітів, то потрібно змінити кодування символів. Для цього слід виконати команди: Вид - Вид кодировки і вибрати одне з: кириллица (Windows), кириллица (DOS), кириллица (ISO), кириллица (KOI8-R), як показано на рис. 4.3.

Рис. 4.З. Настройка кодування Web

Багато які настройки потребують знань особливостей конкретного приєднання до мережі Інтернет (наприклад, з локальних мереж) і мають виконуватися після консультації з фахівцем.

Подальша робота зводиться до виклику нових сторінок за посиланнями або адресами URL, вивчення їхнього вмісту, копіювання в разі необхідності сторінок чи збереження їхніх адрес.

Переміщення по Web-сторінках

Браузер Internet Explorer надає кілька засобів вибору Web-сторінок.

Для знаходження потрібних сторінок можна використати їхні адреси URL,які треба ввести в полі адреси. Після натиснення на клавішу <Enter>будуть виконані пошук і завантаження сторінки.

Набираючи адреси, можна опускати префікс http://,який буде доданий автоматично, а якщо в імені сервера є синонім, то автоматично додається також частковий шлях http://www.Крім того, програма доповнює адреси, що набираються символ за символом, до повних із списку раніше використаних адрес. Якщо після такого доповнення необхідну адресу буде набрано, то досить натиснути на клавішу <Enter>,у противному разі слід продовжувати введення символів.

У ході роботи браузерзапам'ятовує 15 останніх використаних адресів у списку, який розкривається клацанням лівої клавіші миші на трикутнику в полі адреси (це поле зі списком). Вибрана зі списку адреса буде занесена у поле адреси.

Адресу URLможна занести у поле адреси також через буфер обміну, виділивши його в тексті (наприклад, за допомогою комбінації клавіш <Ctrl+C>, <Ctrl+V>).

Web-сторінка на екрані може містити різні елементи (текст, зображення та ін.) і гіперпосилання. Посилання зображаються у вигляді виділених (кольором або шрифтом) фрагментів тексту, значків або картинок, досить часто вони оформлені як кнопки Windows.Із посилань можуть будуватися різноманітні меню або вони просто зустрічаються в тексті сторінки. При розміщенні курсору на посиланні він має вигляд руки з вказівним пальцем, а в рядку статусу браузера (в нижній частині вікна) з'являється URL-адреса гіперпосилання. Воно може вказувати на інше місце сторінки або на іншу Web-сторінку. Клацання лівою клавішею миші на посиланні викликає завантаження відповідної сторінки або перехід до іншого місця документа.

Для завантаження іншої сторінки у новому вікні потрібно виконати команду Файл - Создать - Окно або натиснути поєднання клавіш <Ctrl + N> І ввести адреси нової сторінки.

Команда Открыть в Новом Окнез контекстного меню дає змогу розпочати завантаження нової сторінки в Іншому вікні без переривання завантаження поточної сторінки. При клацанні лівою кнопкою на посиланні завантаження старої сторінки припиняється.

Завантаження сторінки можна припинити, клацнув по кнопці «Остановить».

Під час завантаження сторінки в рядку статусу відображається інформація про хід завантаження, зокрема відносний розмір завантаженої частини документа. Процес завантаження супроводжується «пожвавленням» значка у правому верхньому кутку вікна браузера.Якщо час завантаження буде неприйнятно великим, то процес можна перервати, клацнувши лівою клавішею миші на кнопці «Остановить»панелі інструментів.

Посилання на потрібні сторінки можна запам'ятати у папці «Избранное».Для запам'ятовування сторінки досить клацнути правою клавішею миші на її посиланні і вибрати у контекстному меню Добавить в избранное...,або перетягнути гіперпосипання на кнопку «Избранное».Можна також спочатку відкрити папку «Избранное»і перетягти гіперпосилання водну з підпорядкованих папок. Для «наведення порядку» у папці «Избранное»треба відкрити папку і клацнути на кнопці «Упорядочить». Длявибору сторінки, яка є в папці «Избранное»,необхідно клацнути лівою клавішею миші на її посиланні. Усі перераховані дії можна виконати також за командою Избранное.

У ході роботи програма враховує всі використані імена Web-сторінок у спеціальному файлі, доступ до якого забезпечується на кнопці «Журнал». У Журналі запам'ятовуються сторінки, які були використані декілька тижнів тому. Журнал також може бути використаний як джерело адрес Web-сторінок.

Крім того, для перегляду сторінок, які відвідувалися під час поточного сеансу, можна використати кнопки «Вперед» і «Назад».