Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика / Метод_рекоменд.doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
24.56 Mб
Скачать

Самостійно:

  1. Створіть звіт на базі запиту «Середній бал групи по дисциплінах».

2. Добавте звіти в «Меню».

Контрольні питання.

  1. Яким чином відбувається використання фільтрів для пошуку інформації?

  2. Які існують типи фільтрів?

  3. Порядок створення фільтру.

  4. Що треба зробити для відміни дії фільтру?

  5. Яким чином створюють Звичайний фільтр?

  6. Порядок створення звичайного фільтру.

  7. Порядок створення розширеного фільтру.

  8. Порядок створення підсумкового запиту.

  9. Порядок створення перехресного запиту.

Література.

  1. Клименко О.Ф. Головко Н.Р., Шарапов О.д. Інформатика та комп’ютерна техніка: Навч. методич. посібник - / за заг. ред. О.Д. Шарапова. – К.: КНЕУ, 2002. – 534 с.

  2. Евдокимов В. В. и др. Экономическая информатика. Учебник для ВУЗов. – СПб.: Питер, 1997.

  3. Методичні вказівки до проведення лабораторних робіт Обробка даних за допомогою системи управління базами даних ACCESS” з дисциплін для студентів усіх спеціальностей. Заняття №2 – “Формування запитів на вибірку. Створення звітів із групуванням даних” / М. О. Дурман, С. В. Вишемирська, О. Є. Огнєва. – Херсон, ХДТУ, 2004.

  4. Методичні вказівки для проведення лабораторних робіт «Обробка даних за допомогою системи керування базами даних ACCESS” з дисципліни для студентів усіх спеціальностей. Заняття №4 – «Формування складних запитів» / М. О. Дурман, С. В. Вишемирська, О. Є. Огнєва.-Херсон, ХДТУ, 2004.

Лабораторна робота №20

Тема : Створення презентацій в Power Point.

Мета: Навчитись створювати презентації за допомогою майстра,виконати завдання та відповісти на контрольні питання.

Призначення пакету Power Point.

Пакет PowerPoint призначений для створення аудіо-візуальних презентацій, що використовуються для уявлення різних ідей, планів, проектів, бюджетів, звітів про продажі, і так далі. Презентація є послідовністю слайдів, які можуть містити текст, таблиці, малюнки, діаграми і схеми. До слайдів можна додати стиль оформлення, анімацію окремих об'єктів і різні звукові ефекти. Зміна слайдів може бути автоматичною або по команді користувача.

Створення презентації.

Для створення нової презентації скористайтеся одним з наступних способів:

1. Створити порожню презентацію. В цьому випадку ви самі вибираєте зміст і оформлення кожного слайду.

2. Використати готовий шаблон оформлення. До усіх ваших слайдів буде застосований єдиний стиль оформлення (Античність, Вир, Неонова реклама, Рисовий папір - усього біля півсотні шаблонів).

3. Скористатися послугами майстра автозмісту. В цьому випадку вам буде запропонований не лише стиль оформлення, але і зразковий зміст презентації : Учбовий курс, Мозковий штурм, Бізнес-план, План продажів і так далі.

У будь-якому випадку ви можете за бажанням додавати нові слайди, змінювати їх оформлення, макет і зміст.

Рис. Макети для створення нового слайду.

При створенні нового слайду можна вибрати один з 24 наявних макетів слайдів (рис.). Макети допомагають вам визначитися із структурою кожного слайду, залежно від розміщуваної інформації. Наприклад, в макеті можуть бути передбачені порожні рамки для заголовка, тексту і діаграми; а можуть бути порожні рамки для заголовка і картинки. Форматування порожніх рамок для заголовка і тексту відповідає зразку слайдів цієї презентації. Порожні рамки можна переміщати, змінювати їх розмір і форматування, щоб вони відрізнялися від зразка слайдів. Також можна змінювати макет слайду після його створення. Після застосування нового макету увесь текст і об'єкти залишаються на слайді, але, можливо, їх доведеться упорядкувати, щоб вони помістилися на нему.