Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
183.63 Кб
Скачать

29. Масова культура як породження масової комунікації.

Засоби масової інформації (ЗМІ), мас медіа (Massmedia) — преса (газети, журнали, книги), радіо, телебачення, інтернет, кінематограф, звукозаписи та відеозаписи, відеотекст, телетекст, рекламні щити та панелі, домашні відеоцентри, що поєднують телевізійні, телефонні, комп'ютерні та інші лінії зв'язку. Всім цим засобам притаманні якості, що їх об'єднують — звернення до масової аудиторії, доступність багатьом людям, корпоративний зміст виробництва і розповсюдження інформації. Термінмасмедіазастосовуєтьсятакож до організацій, якіконтролюютьцітехнології, наприклад, телевізійнихканалівабовидавництв.Громадські медіа, часто пов'язані з «громадськими комунікаціями», або «масовими комунікаціями» та можуть приймати різні форми, можуть стосуватись різних груп людей та бути пов'язані з великою кількістю різних напрямків. Разом із тим, громадські медіа являють собою засіб для створення дискусії та залучення звичайних громадян, що об'єднані певними цілями. Завдяки цьому утворюється масова культура, яка популярна серед широких верствнаселення в суспільстві та переважнокомерційноуспішна, елементиякоїзнаходятьсяповсюди: в кулінарії, одязі, споживанні, засобахмасовоїінформації, в розвагах. Тому можна вважати, що такі види масової комунікації, як громадські медіа можуть породжувати масову культуру.

30. Інформаційний привід.

З точкизоруPR, інформаційний привід- цене текстпрес-релізу, а тема,яка повинназмусити цейпрес-реліз обговорювати.Інфопривід- червонаниткапрес-релізу. Хороший привідсформульованийлаконічно,вйого основі лежатьфакти, якікоротко викладеніі відображаютьсутьподіїі вигоду. Формулюваннядляцільовоїаудітороіівигодиінформаційного приводу- основне завданняпаблік-релейшнз.

Властивості інформаційного приводу.     * Масштабність інфопривід - до події мають причетність або подія цікава великій кількості представників цільової аудиторії. Чим більше масштаб інформаційного приводу - тим більше подія цікава ЗМІ;     * Яскравість події (значимість події) - чим більше інформаційний привід буде вибиватися з низки звичайних подій, тим більше уваги йому приділятимуть ЗМІ та цільова аудиторія, в підсумку;     * Актуальність приводу - для успішного ретранслірованія події у ЗМІ необхідно, щоб воно не випадало з поточного порядку денного і було цікаво (корисно) для цільової аудиторії.

31. Основні види спеціальних pr-заходів.

Specialevents – комплекс заходівтаподій, що позитивно впливають на іміджкомпаніїаботоргової марки. Підвищується лояльность до компанії і зростаєінтерес з боку потенційнихклієнтів.

Для активного залучення клієнтів —PR-департаменты і PR-агентства здійснюють спеціальніPR-заходи такі, які Дні корпоративного клієнта (їх часто проводять дилери Volkswagen і Audi). У результаті таких акційпредставникикомпанії-організаторадокладнорозповідають про новепродукції, гарантійнихзобов'язаннях і сервіснихпослугах, про систему знижок та інших. Головне — зробитипозитивневразитимасовихклієнтів, експертів у сферіавтомобілебудування й одержатиширокесприятливевисвітлення ЗМІ. До спеціальнихзаходіввідносять:

  • фестивалі,

  • врученняпремій,

  • виставки,

  • семінари,

  • круглі столи,

  • конференції

  • презентації

  • благодійні вечори

  • церемонії відкриття масштабних заходів

  • конкурси

  • прийоми тощо.